U srijedu, 13. veljače u svjetlu još svježe proslave Stepinčeva, u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu svečano je predstavljena najnovija knjiga dr.sc. Esther Gitman  Alojzije Stepinac – Pillar of human right.

Ova knjiga je još jedan prilog rasvjetljavanju istine o liku i djelu blaženoga Alojzija Stepinca, na čemu gospođa Gitman nesebično radi svim svojim srcem već dugi niz godina.
Knjiga je izdana u suradnji Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Kršćanske sadašnjosti, a na naslovnici se nalazi slika iz New Yorka sa Stepinčevom ulicom.

O knjizi su govorili osim autorice dr.sc Esther Gitman, urednik knjige izv.prof.dr.sc. Mario Kevo, politička analitičarka i publicistkinja Višnja Starešina, a sve prisutne na početku su pozdravili domaćin rektor sveučilišta prof.dr.sc. Željko Tanjić i ispred izdavača direktor Kršćanske sadašnjosti gospodin Brebrić. Predstavljanju knjige u prepunoj Velikoj dvorani HKS-a su nazočili načelnik općine Krašić Petković Fajnik, zamjenik načelnika općine gospodin Špoljar, upravitelj župe Presvetoga trojstva velečasni Vučak i nekolicina mještana općine.

Skip to content