U petak, 15. ožujka u Ministarstvu turizma održan je radni sastanak vezan na temu razvoja kulturnoga turizma, definiran Strategijom razvoja turizma u republici Hrvatskoj do 2020. godine, sa posebnim naglaskom na razvoj vjerskoga turizma.

Naglašena je velika važnost međuresorne suradnje, posebno uz Ministarstvo turizma, bitna je suradnja s Ministarstvom kulture i Hrvatska turistička zajednica. Uz pomoćnika ministra turizma gospodina Pendea i kolegice iz ministarstva, sastanku su nazočili i predstavnici Ministarstva kulture, HTZ-a, Udruge hrvatskih turističkih agencija, Udruge nezavisnih putničkih agencija Hrvatske, Hrvatski klaster kreativnih i kulturnih industrija, predstavnici crkve, Nadbiskupskog duhovnoga stola.

Sastanku su vezano uz Master plan razvoja turizma u općini Krašić nazočili i načelnik općine Krašić, kao i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije. Posebno je istaknuta važnost za općinu Krašić da se osigura značajnija financijska podrška razvoja vjerskoga turizma, te da se u novoj Strategiji razvoja od 2020. – 2030. godine predvidi kao posebna važna grana turizma upravo razvoj vjerskog turizma u Republici Hrvatskoj, kao i da se značajnija sredstva alociraju upravo za navedenu namjenu, jer bez konkretne financijske podrške projektima nema ni stvarnog razvoja vjerskoga turizma, ni turizma uopće.

Skip to content