U petak, 01.veljače u prostorijama Zagrebačke županije načelnik općine Krašić preuzeo je završnu verziju strateškog dokumenta za razvoj turizma na području općine Krašić.

Riječ je o dokumentu naziva  MASTER PLAN RAZVOJA TURIZMA U DOLINI KARDINALA, kojim se osigurava dugoročno sustavan, održiv i koordiniran razvoj turizma na području općine Krašić u predstojećem razdoblju.

Inicijativu pokrenutu od strane općine Krašić svesrdno je podržala Zagrebačke županija koja se osim financijski, aktivno uključila kroz sve vezane županijske resore upravo na izradu što kvalitetnijeg i sveobuhvatnijeg Programa razvoja turizma u općini, pa i na širem području, posebno u svjetlu očekivanog proglašenja blaženoga kardinala Stepinca svetim. Sve to sagledala je struka u suradnji sa općinom Krašić, Zagrebačkom županijom i svima uključenima kroz radionice i detaljne analize terena.

Master plan je načelniku općine predao pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo gospodin Damir Fašaić. Tom prilikom još jednom je iskazana zahvalnost općine svima koji su se uključili i doprinijeli ovakvom jednom vrijednom strateškom dokumentu, a posebno izrađivačima sa Instituta za turizam Zagreb, voditeljici projekt adr.sc. Snježani Boranić Živoder i autorima dr.sc. Zoranu Klarić i dr.sc. Goranu Kos, te samoj Zagrebačkoj županiji.

Skip to content