Kao što je bilo i najavljeno u okviru posjeta Zagrebačkoj županiji, u četvrtak 24. siječnja nešto prije 14 sati Predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar-Kitarović u pratnji župana Zagrebačke županije posjetila je našu Općinu Krašić.

Na središnjem trgu u Krašiću dobrodošlicu joj je zaželio načelnik općine Krašić Josip Petković Fajnik sa svojim suradnicima, te upravitelj župe Presvetoga trojstva velečasni Ivan Vučak, te su joj tom prilikom uručeni prigodni darovi. Predsjednica je prilikom dolaska na trgu pozdravila sve prisutne mještane koji su se okupili kako bi je vidjeli i pozdravili.

Nakon dočeka gospođa Predsjednica je položila cvijeće kod kipa blaženoga kardinala Alojzija Stepinca, te se sa suradnicima i svojim domaćinima uputila u crkvu Presvetoga trojstva gdje je pjesmom dočekana od župnoga zbora, a potom je velečasni Vučak kazao najvažnije o samoj crkvi i oltaru blaženoga kardinala Stepinca.

Nakon posjeta crkvi svi zajedno zaputili su se u obilazak Spomen soba blaženoga Alojzija Stepinca u župnoj Spomen kući u kojoj je kardinal 1960. godine preminuo, te se predsjednica na kraju obilaska upisala u knjigu dojmova.

Posjet općini Krašić nastavio se posjetom tvornici stolarije ŽE-MA, vlasnika Josipa Rajakovića, gdje je predsjednica osobno obišla cjelokupnu proizvodnju i zadržala se u kratkom razgovoru sa vlasnikom tvrtke.
Tokom prijepodneva i prije samog posjeta Pisarovini i Krašiću u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici načelnik općine Krašić nazočio je sastanku Predsjednice sa gradonačelnicima Velike Gorice i Jastrebarskog, te načelnicima općina Kravarsko, Orle, Pokupsko, Žumberak, Klinča Selo, Pisarovina i Krašić, te joj je tom prilikom iskazana zahvala za posjetu, obilazak i brigu i o malim općinama i ruralnim krajevima.

Skip to content