Ovih dana Općina Krašić zaprimila je nekoliko obavijesti o dodjeli sredstava po natječajima i javnim pozivima na koje je kandidirala i prijavila Projekte koje provodi ili će provoditi.

Tako je danas upriličeno svečano uručivanje ugovora u prijateljskoj Općini Dubravica općina sa područja Zagrebačke županije koje su ostvarile sredstva na ovogodišnjem javnom pozivu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova europske unije. Općina je za Program održivog razvoja lokalne zajednice kandidirala projekt modernizacije javne rasvjete i postavljanje nove štedne LED rasvjete. Ukupno su ovim ugovorom osigurana sredstva u iznosu od 26.000,00  eura koja su utrošena u treću fazu modernizacije javne rasvjete na području Općine Krašić, čime će se značajno doprinijeti uštedi u potrošnji električne energije, ali i smanjenju svjetlosnog onečišćenja. Općina je zahvalna kao i sve jedinice lokalne samouprave na podršci koju ministarstvo i Vlada Republike Hrvatske kontinuirano pružaju našim projektima i sveukupnom ravnomjernog i održivog razvoja lokalnih zajednica.

Današnjem svečanom uručivanju ugovora nazočio je ministar regionalnoga razvoja i fondova EU gospodin Šime Erlić sa suradnicima, a ugovor je preuzeo načelnik Općine Krašić.

Skip to content