U nedjelju, 23.travnja završnim brzincima voženim cestama Hrvatskog Zagorja završen je ovogodišnji treći po redu WRC Croatia  rally.

Nakon svečanog otvorenja u četvrtak, 20.travnja kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, već idućega dana WRC spektakl preselio je na područje Zagrebačke i Karlovačke županije, te su dva brzinca vožena i na području naše Općine Krašić. Kao i prethodne dvije godine start je bio u Kućeru (ca. 2 km od Krašića), a cilj u susjednom Vrškovcu na području Grada Ozlja, dionica dužine  11,11 km.

U samom Krašiću na parkiralištu Krašić kbr. 96 bila je servisna zona za punjenje goriva i zamjenu guma, gdje su za sigurnost brinuli krašićki vatrogasci.

Na kraju u vrlo napetoj završnici u nedjelju na zahtjevnim cestama Hrvatskog Zagorja pobjedu je u najjačoj kategoriji odnijela posada Toyota teama E. Evans i S.Martin iz Engleske. Još jednom valja istaknuti čestitke glavnim organizatorima i direktorima utrke, te HAKS-u na čelu sa gospodinom Davorinom Štetnerom koji su i ove godine sa puno truda i entuzijazma pristupili organizaciji cjelokupnog događanja i podigli cjelokupno WRC utrke u Hrvatskoj na jednu zavidnu razinu. O važnosti domaćinstva za nekoliko stotina tisuća stranih gostiju i promociji cjelokupnog Hrvatskog turizma ne treba posebno ni govoriti. Mi smo naravno posebno zahvalni za dolazak i posjetu uoči drugog brzinca u Kućeru, gdje smo imali priliku ugostiti predsjednika gospodina Štetnera zajedno sa predstavnikom FIA-e za WRC gospodinom Radom Raspetom, predsjednikom Irskog automobilističkog saveza gospodinom Aidenom Harperom, te poznatim urednikom, voditeljem i moderatorom Matijom Lovrec.

Velika zahvala osim samim organizatorima WRC Croatia rallya i domaćim aktivnim podupirateljima WRC brzinaca: OPG  Pužin Švalj, OPG Josip Rajaković, OPG Josip Ćuk, Vina Barun, OG Šimanović, MM-mesnoj industriji i GTP Šoštarić.    

Skip to content