U subotu, 11.ožujka navršila se 21.godina od smrti blagopokojnog sluge Božjega kardinala Franje Kuharića. U njegovoj rodnoj Župi Svetog Siksta pape u Pribiću Crkvenom služene su svete mise Posebno je svečana Sveta misa bila u 11:00 sati, koju je predslavio policijski kapelan PU Zagrebačke don Marin Drago Kozić, zajedno sa braćom svećenicima  i mons. Jurajom Bateljom postulatorom kauze za proglašenje blaženik kardinala Franje Kuharića.

Don Kozić je u nadahnutoj propovijedi usporedio kardinal Kuharića sa velikom duhovnom planinom koja je štitila svoju crkvu i hrvatski narod u teškim povijesnim trenucima novije povijesti Hrvatske. Nadbiskupa ljubavi i mira, posebne dobrote i ljudskosti, koja se rijetko susreće.

Pred kraj svete mise mons.Batelja uputio je nekoliko rečenica o kardinalu Kuharići i kao voditelj kauze pozvao vjernike koji imaju svjedočanstva o bilo kakvih čudesima po njegovu zagovoru da daju svoj doprinos u postupku za proglašenjem blaženim i svetim kardinala Kuharića.

Adresa postulature na koju možete poslati dokumente, pisma, svjedočanstva, fotografije i ostalo:

postualtura©nadbiskupija.hr

mons.dr.sc. Juraj Batelja, postulator

Kaptol 18 – p.p. 949, 10001  Zagreb

Tel./fax.  01/4814 920

Svetoj misi su uz domaće vjernike i hodočasnike nazočili i zamjenik župana Zagrebačke županije gospodin Damir Tomljenović, načelnik PP Jastrebarsko gospodin Baštek, predsjednik općinskoga vijeća gospodin Špoljar sa vijećnicima i načelnik Općine Krašić gospodin Petković Fajnik, koji su nakon  svete Mise položili cvijeće i zapalili svijeće kod Kuharićeva spomenika ispred župne crkve.

Skip to content