Općina Krašić jučer je zaprimila Odluku Ministarstva znanosti i obrazovanja vezano uz prijavu na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova – NPOO.C3.1.R1-II.01, kojom se odobrava financiranje izgradnje novoga vrtića kod zgrade Osnovne škole ‘Kardinal Alojzije Stepinac’.

U mjesecu listopadu zaprimili smo obavijest ministarstva o statusu predmeta nakon procjene projektnih predmeta kojim je dano pozitivna ocjena i predloženo odobravanje maksimalno mogućeg iznosa od 3.672.000,00  kuna, čime se omogućuje pokretanje daljnje procedure za izgradnju novoga većega vrtića sa tri vrtićke skupine djece ili ukupno 60 djece. Ovim projektom osim Općine Krašić omogućiti će se i briga za siguran smještaj djece sa područja susjedne Općine Žumberak, kao što je to bilo i do sada u dječjemu vrtiću u Krašiću. Zahvalni smo Ministarstvu znanosti i obrazovanja, kao i Vladi Republike Hrvatske što su predvidjeli i osigurali provođenje ovakvo jednog iznimno važnog natječaja i raspoređivanje sredstava iz europskih fondova za demografske mjere i politike, bez kojih nema nikakvog napretka i razvoja u bliskoj, a posebno u daljoj budućnosti ruralnih krajeva.

Općina Krašić će odmah nakon potpisa Ugovora krenuti sa pripremom, a zatim i provođenjem javne nabave za izgradnju novog dječjeg vrtića u Općini Krašić.

Skip to content