U srijedu, 19.listopada Općina je zaprimila obavijest o statusu nakon procjene projektnih prijedloga na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja RH prema Pozivu na dodjelu bespovratnih sredstava za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova, Poziv NPOO.C3.1.R1-I1.01

Navedenom obavijesti potvrđena je prijava Općine Krašić kao ispravna i da udovoljava kriterijima poziva sukladno tč. 4.1

Time su zadovoljene sve potrebne komponente natječaja, te je unutar ovog poziva Nacionalnim planom oporavka i otpornosti odobren maksimalno mogući iznos sredstava po ovoj prijavi – bespovrtana sredstva iznose 3.672.000,00  kuna.

Podsjećamo Općina se trudila dvije godine ishoditi sve potrebne suglasnost i pripremiti projekte, te na kraju ishodila građevinsku dozvolu u prosincu 2021.godine, kako bi se moglo krenuti u realizaciju ovog važnog projekta. Pokušali smo prijaviti izgradnju novoga vrtića na prošli natječaj Ministarstva poljoprivrede Mjere ruralnog razvoja objavljenog tokom 2021.godine, ali kako nije bio sklopljen ugovor sa Osnovnom školom vezano uz pravo građenja na građevinskoj parceli, a posljedično ni ishođena pravomoćna građevinska dozvola na isti se nismo mogli prijaviti te smo to učinili na prvi natječaj na koji smo mogli.

Podsjećamo zgrada novoga vrtića graditi će se odmah u blizini Osnovne škole ‘Kardinal Alojzije Stepinac’, veličine je.nekih 550 m2, a projektirana je za 3 skupine od po 20 djece ili ukupno 60 djece, što bi trebalo biti dovoljno za potrebe za smještajem djece u dječji vrtić sa područja Općine Krašić i susjedne Općine Žumberak. 

Skip to content