Ovoga tjedna intenzivirane su pripreme za početak nove školske godine, stoga se održavaju sastanci uoči ponedjeljka, 5.rujna kada ista službeno i započinje. U srijedu je održan u prostorijama Općine sastanka predstavnika HAK – Auto kluba Jastrebarsko sa načelnikom Općine vezano uz prometnu signalizaciju i poziv na dodatan oprez  svih sudionika u prometu. Tradicionalno ćemo održati akciju povodom početka školske godine u ponedjeljak ujutro kod same zgrade Osnovne škole ‘Kardinal Alojzije Stepinac’. Novu školsku godinu ukupno će započeti  178 učenika, od čega  159 u matičnoj školi, dok je 6 učenika u područnoj školi Kostanjevac i 13 učenika u područnoj školi Vukšin Šipak.

Općina Krašić zaprima zahtjeve za sufinanciranje nabavke radnih materijala za što će Općina izdvojiti iznos od 500,00 kuna za učenike  5-8 razreda i  250,00 kuna za učenika  1-4 razreda.

Također održan je sastanak i sa novom ravnateljicom dječjega vrtića ‘DIDI’ vezano uz porast brojnih troškova poslovanja i potrebom za povećanjem, odnosno korekcijom ekonomske cijene za boravak djece u dječjemu vrtiću u Krašiću. Dogovoreno je da će se tokom mjeseca rujna održati novi sastanak vezano uz tematiku vrtića, nakon što se održi sjednica općinskoga vijeća.

Skip to content