U četvrtak, 02.lipnja u večernjim satima jako olujno nevrijeme praćeno obilnom kišom i tučom zahvatilo je cjelokupno područje Općine Krašić. Stradale su brojne infrastrukturni objekti posebno prometnice, telefonski i elektro vodovi. U poljoprivredi su nastale velike štete na poljoprivrednim kulturama, posebno voćnjacima vinogradima i vrtovima. Ujedno u nekim dijelovima Općine, a najviše u naselju Brlenić nastala su veća oštećenja na stambenim i pomoćnim objektima, osim na krovovima, oštećenja su nastala i na fasadama, prozorima i vratima.

Vatrogasci su tokom noći sa četvrtak na petak i tokom dana imali 20-ak intervencija, te su sudjelovali u čišćenju prometnica i zaštiti imovine. Ekipe Elektre Ozalj cijeloga dana tražile su i uklanjale brojne kvarove i oštećenja na elektro mrežama i dalekovodima.

Cjelokupno područje obišao je u petak načelnik Općine Petković Fajnik, koji je zatražio od župana Zagrebačke županije proglašenje elementarne nepogode za područje Općine.  Više informacija o prijavi šteta i svemu ostalome biti će  narednih dana na stranicama Općine.

Skip to content