Ove godine od 6. do 8. svibnja 2022. godine nakon dvogodišnje pauze uzrokovane korona virusom ponovno je održana tradicionalna manifestacija “Dani krašićkog kraja 2022.” u sklopu obilježavanja 29. rođendana  Općine Krašić i 124.  rođendana njezina zaštitnika bl.Alojzija Stepinca.

            Program obilježavanja ovogodišnjih Dana započeli smo  u petak, 6. svibnja, svečanom sjednicom općinskog vijeća Općine Krašić, koja kako smo naveli proslavlja svoj 29. rođendan Općine Krašić, kao i  i 124. rođendan njezina zaštitnika blaženog Alojzija Stepinca. Tim smo povodom u Krašiću ugostili brojne visoke uzvanike, prijatelje i goste Općine Krašić. Zahvala Gradskom pjevačkom društvu Javor iz Jastrebarskog koje nas je izvedbom hrvatske himne uvelo u svečanu sjednicu općinskoga vijeća. Nakon obraćanja predsjednika vijeća gospodina Josipa Špoljara, načelnik Općine Josip Petković Fajnik govorio je o najvažnijim projektima u proteklom razdoblju te o važnim projektima koji su u tijeku. U ime Zagrebačke županije sve prisutne je pozdravio zamjenik župana gospodin Damir Tomljenović, dok je u ime načelnika i gradonačelnika sve pozdravio predsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Zaprešića gospodin Željko Turk, a u ime predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik i načelnik Općine Rugvica Mato Čičak. Na kraju sjednice podijeljena su Javna priznanja za prethodnu godinu. Javna priznanja uručena su  Vatrogasnoj zajednici općine Krašić i posthumno prof.Josipu Šintića. Također upućena je čestitka i zahvala svim mještankama i mještanima Općine Krašić na svemu lijepome i dobrome što svojim radom, trudom i djelovanjem postižu na području Općine. Zahvala svima koji i dalje, usprkos raznim izazovima, vide sve predivne potencijale ovoga kraja, onima kojima entuzijazam ne jenjava, onima koji nose vedrinu – onima zbog kojih je, na kraju krajeva, Krašić tako posebnom mjesto s dušom. Upravo vi, stanovnici ovog mjesta, zaslužujete najveće zahvale. Bez vas sve ovo ne bi imalo smisla.

 

            U subotu, 7. svibnja, od jutarnjih smo sati imali priliku uživati u predivnom XXVI. sazivu Likovne kolonije „Tragom svjetlosti i boja“. Zahvaljujući voditelju likovne kolonije gospodinu Milanu Stunji, ujedno i slikaru. Još smo jednom imali priliku vidjeti što sve slikarska duša može stvoriti kistom.

            U nedjelju, 8. svibnja na rođendan našega zaštitnika bl.Alojzija Stepinca također je bilo posebno svečano. Svečanim misnim slavljima u 08,00, 11,0  i u 18,30 sati  proslavljen je rođendan bl.Alojzija Stepinca u Župi Presvetoga trojstva u Krašiću, a nakon večernje svete mise su  naše Krašićke mažoretkinje sa svojim trenericama počastile svoje obitelji i brojne goste u šatoru mažoret plesom. Nastupile su sve tri skupine Krašićkih mažoretkinja i tako uljepšale u defileu središnji krašićki trg i prostor kod samoga šatora. Potom su ujedno zajedno sa župom i općinom, nakon pozdravnog govora otvorile prekrasan koncert Tomislava Bralića i klape Intrade.

Skip to content