Protekloga vikenda, 29. veljače u zgradi  Vatrogasnoga doma u Pribiću održana je velika i posebna okrugla  100. redovna skupština Dobrovoljnog vatrogasnoga društva Pribić. Vatrogasno društvo Pribić djeluje u kontinuitetu punih 100. godina, što su došla pozdraviti brojna prijateljska društva, podupirajući članovi, sponzori i prijatelji društva, te općinsko vodstvo.

U detaljnim izvješćima gospođe tajnice i zapovjednika društva, kao i ostalim izvješćima vodstva društva moglo se ponešto čuti o bogatoj povijesti društva, ali prije svega o rezultatima rada u posljednjih godinu dana društva. Najvažnije je svakako nabavka puno novijeg i većeg navalnog vozila, za što je najveći dio sredstva osigurala općina Krašić, te nabavku kombi vozila koje je osigurala Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije.

Osim vozila i opreme radilo se i na uređenju zgrade, te je potpuno sanirano krovište vatrogasnoga doma tokom mjeseca siječnja, čija je vrijednost preko dvijestotisuća kuna, a postoji potreba za izgradnjom novih garažnih prostora za novonabavljena vozila. Glavna proslava 100. rođendana društva planira se za početak mjeseca kolovoza.

Skip to content