U subotu, 19. listopada pod geslom ‘Pošalji radnike u žetvu svoju’ u Stepinčevom Krašiću održan je ovogodišnji 7. po redu susret Slovenskih i Hrvatskih vjernika.

Veliki broj domaćih vjernika i hodočasnika iz susjedne nam Republike Slovenije ispunio je središnji trg u Krašiću gdje je na otvorenom služena svečano misno slavlje, kojega je predvodio uzoriti kardinal Josip Bozanić.

Glavna ovogodišnja poveznica susreta bio je lik i djelo blaženoga Alojzija Stepinca, Zagrebačkoga nadbiskupa koji je tokom drugog svjetskoga rata spasio 536 svećenika iz susjedne Slovenije i skloni ih po svojoj Nadbiskupiji, što je još jedno snažno i jasno svjedočanstvo dobrote, poniznosti i vjernosti katoličkoj crkvi velikoga nam kardinala Stepinca.

Župa Presvetoga trojstva u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom i općinom Krašić bila je i ovaj puta dobar domaćin, dostojna našega zaštitnika i blaženika Alojzija Stepinca.  Zahvala svakako osim organizatorima ide svima koji su se uključili i pripomogli u organizaciji ovog velikog događanja u općini Krašić, posebno TZO Krašić, PP Jastrebarsko, DVD Krašić, nogometnim klubovima Krašić i Brezarić.

Za dvije godine slijedi novi Slovensko-Hrvatski susret, ovoga puta u blizini Murskog Središća u Sloveniji. 

Skip to content