STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

UdrugeDigitalna pristupačnost

u slikama

PRIJATELJSKI GRAD SLUNJ PRIGODNO OBILJEŽIO 29.GODIŠNJICU STRADANJA
Utorak, 17 Studeni 2020 22:53

U ponedjeljak, 16. studenoga prijateljski Grad  Slunj prigodnim programom obilježio 29. godišnjicu od stradanja Slunjskoga područja kada su nakon preko 100 dana opsade preko susjednog područja  Bosne i Hercegovine protjerani sa svojih ognjišta. Cjelokupno područje Slunja i susjednih općina pretrpjelo je znatna razaranja i uništenja imovine, a nažalost i izgubljenih ljudskih života.
Nakon paljenja svijeća duž središnje ulice i trga, održana je komemoracija kod središnjeg spomenika hrvatskim braniteljima, zatim kod spomen ploče poginulim policajcima, te je na kraju u župnoj crkvi održano misno slavlje kojega je predvodio biskup u miru Mile Bogović, a u župnoj dvorani izložba slika o stradanju Slunja. Na žalost kao i brojna druga Hrvatska mjesta pretrpjeli su progon, razaranje i ubijanje samo zato što su Hrvati i što su voljeli svoju domovinu Hrvatsku.
Obilježavanju godišnjice nazočio je načelnik općine Krašić Petković Fajnik uz brojna izaslanstva na čelu sa ministrom branitelja Tomom Medvedom, ministarstva obrane, ministarstva unutarnjih poslova, županije Karlovačke na čelu sa vršiteljicom dužnosti župana, susjednih općina, braniteljske udruge i mještani uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka.