Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

UdrugeDigitalna pristupačnost

u slikama

Općina Krašić - vijesti:
ZAPOČELI RADOVI NA IZRADI PROJEKTNE DOKUMENTACIJE
Nedjelja, 11 Listopad 2020 21:18

Nakon potpisa ugovora započeli radovi na izradi projektne dokumentacije za izradu kanalizacijske mreže u Brezariću i Krašiću.

U petak je izvođač radova uveden u posao i za vodoopskrbnu mrežu u Mirkopolju. Obiđen je cjelokupan teren sa nešto preko 3 km vodoopskrbne mreže, pregled lokacija za prelazak preko rijeke Kupe, kao i selo Trg na području Grada Ozlja odakle se navedena vodoopskrbna mreža planira spojiti. Radovi na geodetskoj izmjeri na terenu uskoro će biti započeti i u selu Mirkopolje.

Ujedno je načelnik općine sa projektantima obišao dio planirane kanalizacijske trase u Brezariću i Krašiću.

Više...
 
OTVORENA 'STAZA BLAŽENOG ALOJZIJA STEPINCA'
Ponedjeljak, 05 Listopad 2020 21:38

U nedjelju, 04. listopada nakon jutarnje svete mise na središnjem trgu u Krašiću blagoslovljeni su plodovi njiva i rada ruku čovječjih, na tradicionalnoj manifestaciji 'Dani kruha'.
Nakon blagoslova hrane i plodova uslijedilo je svečano otvorenje planinarsko-hodočasničke staze posvećene kako joj i samo ime kaže blaženom Alojziju Stepincu, odnosno stazama kojima je hodao i koračao naš blaženik tokom svojega zatočeništva od 1951.-1960.godine u Župnoj kući u Krašiću. Stazu je blagoslovio i otvorio velečasni Ivan Vučak, upravitelj župa Krašić i Prekrižje. O stazi je govorio njezin idejni začetnik i inicijator gospodin Mladen Kuka, poznati karlovački planinar, putopisac i novinar te veliki poštivatelj lika i djela blagopokojnog kardinala i zaljubljenik u prekrasan krašićki kraj. Sama ideja rodila se još prošle godine, a njezina realizacija započeta je u mjesecu siječnju. Načelnik općine je između ostaloga kazao:
Zbog situacije sa korona krizom sve je malo prolongirano sa proljeća kada slavimo 'Dane općine' za jesen, kada tradicionalno obilježavamo prvog vikenda mjeseca listopada proglašenje kardinala Stepinca blaženim i održavamo 'Dane kruha'. Hvala Bogu da smo i sada mogli ovoga vikenda sve ove važne datume obilježiti, redom, otvoriti likovnu koloniju 'Tragom svjetlosti i boja', obilježiti prvu godišnjicu postavljanja spomenika kardinalu Franji Kuhariću u Pribiću u petak i danas uz 'Dane kruha' otvoriti ovu prekrasnu stazu. Vjerujemo kako će ova staza pripomoći u daljnjem razvoju vjerskog turizma i općenito turizma u našoj tako lijepo nazvanoj 'Dolini kardinala'. Često nismo ni svjesni, da smo privilegirani da svakodnevno možemo koračati putevima i stazama kojima je hodao i šetao naš blaženik, a vjerujemo vrlo brzo i svetac Alojzije Stepinac. Ova staza osim za bolje upoznavanje prirodnih i kulturnih ljepota i vrednota naše općine za sve brojne hodočasnike koji dolaze u Krašić, simbolički će povezati i općinu Krašić i grad Ozalj. Hvala svima koji su se priključili i na bilo koji način pripomogli u realizaciji ove prekrasne 'Staze blaženog Alojzija Stepinca', a posebno gospodinu Mladenu Kuki. Siguran sam da ćemo svi uživati u ovoj stazi i jedva čekam da je danas zajedno obiđemo.'
U nedjelju je 60-ak planinara i zaljubljenika u prirodu po prvi puta obišlo stazu i pet kontrolnih točaka, od Krašića, Sv. Ivana, Sv. Ane i Jezerina sa završetkom na prekrasnom Loviću Prekriškom. Okupili su se gosti iz susjednih Karlovca, Jastrebarskog, Ozlja, Samobora, Zagreba, Plaškog i drugih mjesta. Od strane Lovića Prekriškog u isto vrijeme uputilo se 150 mladih koji su došli u Krašić hodočastiti blaženom Stepincu i popodne slaviti svetu misu. Bio je to prekrasan i sadržajan dan u Krašiću i 'Dolini kardinala'.

Više...
 
U PRIBIĆU PRIGODNO OBILJEŽENA PRVA GODIŠNJICA POSTAVLJANJA SPOMENIKA KARDINALU KUHARIĆU
Subota, 03 Listopad 2020 21:15

U petak, 02. listopada u Pribiću Crkvenom kod Crkve Sv. Siksta pape polaganjen cvijeća i paljenjem svijeća prigodno je obilježena prva godišnjica povijesnog događanja kada je nadbiskup Bozanić svečano blagoslovio, a obitelj Kuharić otkrila spomenik velikom čovjeku i kardinalu Franji Kuhariću.

Povod postavljanja spomenika bila je 100. obljetnica rođenja kardinala Kuharića u Gornjem Pribiću. Cjelokupan projekt zajedno sa općinom Krašić provodila je Zagrebačka nadbiskupija. U ime općine obilježavanju prve godišnjice nazočio je načelnik općine Krašić Petković Fajnik.

Više...
 
POTPISANI NOVI UGOVORI ZA IZRADU PROJEKTNE DOKUMENTACIJE
Subota, 19 Rujan 2020 22:14

U petak su u Općini potpisana dva nova ugovora za izradu projektne dokumentacije. Prvi se odnosi na izgradnju kanalizacijske mreže i četiri kolektora u Brezariću i Krašiću (Penići, Ćuki i Graba), dok je drugi ugovor za izgradnju vodoopskrbne mreže u najjužnijem naselju naše Općine u Mirkopolju. Ugovore su potpisali načelnik općine i direktor tvrke Eko-plan koja je izabrana kao izvođač, a vrijednost ugovora je oko 320.000,00  kuna. Sa radovima na terenu započinje se narednoga tjedna te pozivamo sve uključene prilikom izmjera terena na suradnju i kooperativnost.

Više...
 
LINIJSKI RED VOŽNJE ZA AUTOBUSE
Četvrtak, 17 Rujan 2020 20:57

SA POČETKOM NOVE ŠKOLSKE GODINE USKLAĐEN JE LINIJSKI RED VOŽNJE ZA PRIJEVOZNIKE:
AUTOTURIST I SAMOBORČEK
Polasci iz Jastrebarskoga  (centar)   4,50  5,40  6,55  11,50  14,00  16,20  18,00  19,20
 
Polasci iz  Pribića           5,15  6,15  7,20  12,15  14,20  16,40  18,25  19,45
 
Polasci iz Pribića za Savski Most      7,20    18,25
Polasci iz Pribića  za  Autobusni k.   5,15      6,15
 
 
AUTOTRANSPORT  KARLOVAC
Polasci iz Pribića       7,05     12,55
Polasci iz Karlovca   12,10   14,10    19,20
 
Polasci iz Karlovca  za  Lulić   /Jastrebarsko/     6,10   7,10  11,30  13,15  15,15  17,30  19,20

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 226