Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

UdrugeDigitalna pristupačnost

u slikama

Općina Krašić - vijesti:
NASTAVAK UNUTARSTRANAČKIH IZBORA U HDZ-u
Petak, 27 Studeni 2020 22:50

Prošle nedjelje, 22. studenoga održan je prvi krug izbora za vodstvo Općinske organizacije HDZ Krašić, kao i vodstvo Županijske organizacije HDZ Zagrebačke županije. Nastavak je to unutarstranačkih procesa koji su zaustavljeni zbog situacije sa korona krizom.
Članice i članovi stranke za daljnje vođenje HDZ-a Krašić potvrdili su dosadašnjeg predsjednika J.Petković Fajnik, te potpredsjednike J.Špoljar i J.Rajaković. Ujedno je izabran i novi općinski odbor Krašić.

Izborima se uz poštivanje svih epidemioloških mjera odazvalo preko 50 posto članica i članova stranke. Drugi krug izbora za županijski odbor Zagrebačke županije i za nacionalni sabor stranke slijedi 06. prosinca. 

 
OBAVIJEST / POZIV UMIROVLJENICIMA SA PODRUČJA OPĆINE KRAŠIĆ
Petak, 27 Studeni 2020 22:47

Općina Krašić obavještava i poziva umirovljenike sa područja Općine čija mirovina ne prelazi   1.500,00  kuna da predaju zahtjev za isplatu  božićnice  za  2020. godinu.

Iznos isplate  je  200,00 kuna  po prihvatljivom zahtjevu. Zahtjev za isplatu nalazi se u prilogu i potrebno ga je sa ostalim prilozima kompletiranoga dostaviti u Općinu Krašić putem poštanskog sandučića općine, putem Hrvatske pošte, putem elektronske pošte ili sl.
Zahtjev mogu podnijeti i svi stariji  od  60 godina, oni koji ne primaju mirovinu, odnosno nemaju nikakvih izvora primanja.  

ZAHTJEV


 
OD 22.11. SU NA SNAZI NOVE ODLUKE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE
Ponedjeljak, 23 Studeni 2020 20:35

Stožer civilne zaštite Općine Krašić na sjednici održanoj  20.studenoga  2020.godine zbog pogoršanja epidemiološke situacije, broja zaraženih korona virusom, kao i broja osoba na bolničkom liječenju, a nažalost i stalnog povećanja broja umrlih osoba donio je nove strože mjere koje se odnose prije svega na rad ugostiteljskih objekata. Važna Odluka odnosi se na radno vrijeme ugostiteljskih objekata, koje je propisano najduže  od  06:00  do 22:00  sata, zatim smanjenje broja osoba koje mogu istovremeno biti u ugostiteljskom ili trgovačkome objektu prema kvadraturi objekta.

Promjene se odnose i na zabranu javnih okupljanja i događanja sa preko  25 osoba, svadbene svečanosti mogu se održavati sa prisutnih do  15  osoba, posljednji ispraćaji  do  25, ostale privatne svečanosti  do najviše  10 osoba.

Sportska natjecanja mogu se još održavati, ali bez prisustva gledatelja i uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera. Zabranjena je prodaja alkoholnih pića u vremenu od  22:00 do  06:000 sati ujutro. Obavezno je korištenje maski za lice i na otvorenim prostorima, ako minimalna distanca  nije   1,5  m  na više.

Stožer  civilne zaštite Krašić i ovom prilikom poziva na odgovornost i moli na poštivanje svih epidemioloških mjera i odluka koje su na snazi kako bismo na taj način štitili sebe i sve druge bliske osobe od mogućnosti zaraze.

 

U privitku su dvije odluke stožera CZ RH:

 

-              Odluka o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.

 

-              Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga.STOŽER  CIVILNE  ZAŠTITE  RH  I  

STOŽER  CIVILNE  ZAŠTITE  OPĆINE  KRAŠIĆ

 
OBILJEŽEN DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU DOMOVINSKOGA RATA I NA ŽRTVU I STRADANJA VUKOVARA I ŠKABRNJE
Četvrtak, 19 Studeni 2020 21:14

U srijedu, 18. studenoga po prvi puta u Republici Hrvatskoj obilježen je kao državni praznik Dan sjećanja na žrtvu Domovinskoga rata i 29. godišnjicu stradanja Vukovara i Škabrnje.

Zbog epidemiološke situacije i preporuka Stožera civilne zaštite puno je manji broj ljudi posjetio ova dva simbola stradanja u Domovinskome ratu te obilježavanja pratio putem televizijskih ekrana.
Tako smo u Krašiću tradicionalno paljenjem svijeća na središnjem trgu i molitvom u tišini odali počast velikoj žrtvi Vukovara i Škabrnje, kao i drugim mjestima stradalima u Domovinskome ratu. Nakon paljenja svijeća velečasni Ivan Vučak predvodio je misno slavlje za sve žrtve ratnih događanja, a nakon svete mise uslijedio je prekrasan koncert duhovne glazbe ansambla  Projekt  Lazarus.

Ujedno je obilježen i 112. rođendan časne sestre Žarke Julijane Ivasić, kojoj je prije godinu dana U Krašiću otkrivena spomen ploča na mjestu gdje je rođena.

Više...
 
NASTAVAK BROJNIH ATIVNOSTI NA SREĐIVANJU KOMUNALNE INFRASTRUKTURE
Utorak, 17 Studeni 2020 23:01

Proteklih dana općinska uprava bavila se sa brojnim aktivnostima koje se tiče komunalne infrastrukture na području naše općine.
Radovi na uređenju lokalnih prometnica i odvojaka cesta izvode se planiranom dinamikom u Krupačama, Pribiću, Brezariću, Puškarovome Jarku i Hutinu. Također načelnik je obišao pripremne radove na sanaciji platoa kod nogometnoga kluba Pribić gdje će se nakon postavljanja betonskih rubnjaka cijeli prostor presvući asfaltnim zastorom.


Nakon nekoliko godina čekanja ishođena je od strane Županijske uprave za ceste i lokacijska dozvola za proširenje prometnice Krašić – Vivodina. Također je dovršena procedura sa evidentiranjem nerazvrstanih cesta koje su geodetski izmjerene te je dio elaborata predan u nadležni Ured za katastar nekretnina.

Također se sređuju imovinsko-pravni poslovi za vodospremu Okrug, gdje će se uskoro ishoditi potrebna građevinska dozvola za investiciju u novu vodospremu za sigurniju i bolju vodoopskrbu cjelokupne općine. Sređuju se i imovinsko-pravni poslovi za sportske terene u Krašiću i Brezariću, gdje će se potom evidentirati postojeći sportski objekti.
Svi ovi poslovi od iznimne su važnosti za buduće investicije, ishođenje potrebnih dozvola, suglasnosti i kandidiranje istih na europske ili nacionalne izvore financiranja.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 226