STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

VJERONAUČNA OLIMPIJADA
Petak, 02 Veljača 2018 10:02

U srijedu 31. siječnja 2018. godine naša škola bila je domaćin ovogodišnjeg županijskog natjecanje iz vjeronauka. Na natjecanju je sudjelovalo 76 učenika  iz 19 osnovnih škola i 20 učenika iz pet srednjih škola Zagrebačke županije koje pripadaju Zagrebačkoj nadbiskupiji. Pobjedničke ekipe sa županijskog (međuškolskog) natjecanja bit će pozvane na nadbiskupijsko (međužupanijsko) natjecanje, koje će se u organizaciji Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk održati 27. veljače 2018. godine u Zagrebu. 

Tema vjeronaučne olimpijade bila je „Kršćani na putu dijaloga“.  Prošle godine obilježili smo 500 godina od početka reformacije, to je bila prigoda da se učenici kroz učenje i natjecanje, pobliže upoznaju s dijalogom među kršćanima. Drugi vatikanski koncil donio je načela i stavove u kojima se naglašava dijalog ljubavi i obraćenje srca. U našu školu idu i katolici istočnog obreda te se možemo pohvaliti upravo dijalogom ljubavi i zajedništva kao i sam blaženik Alojzije Stepinac.

Za vrijeme dok je stručno povjerenstvo ispravljalo testove, učenici i mentori posjetili su župnu crkvu Presvetog Trojstva i spomen sobe blaženog Alojzija Stepinca  u Krašiću gdje ih je dočekao i ugostio župnik Ivan Vuček i varaždinski biskup Josip Mrzljak. 

Čestitamo pobjednicima iz OŠ Antuna Augustinčića iz Zaprešića zajedno s njihovim mentorom Ilijom Nikolićem te pobjednicima iz  SŠ Gimnazije Velika Gorica s njihovom mentoricom Natašom Čurić.

Možemo se pohvaliti da smo bili izvrsni i gostoljubivi domaćini te se radujemo budućim natjecanjima i susretima.