STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

40 godina rada NK Pribić
Utorak, 16 Kolovoz 2011 09:15

U subotu 13. kolovoza 2011. održana je svečana sjednica NK Pribić u povodu 40 godina rada klupa.
Na sjednici kojoj su nazočili brojni članovi, igrači, prijatelji i sponzori kluba dodjeljena su priznanja i zahvalnice najzaslužnijima za nastanak i razvoj NK Pribić.
Nogometni klub 'Pribić' svoje je početke imao već u proljeće davne 1949. godine kada je na prijedlog omladinske udruge, a pod patronatom Seljačke radne zadruge osnovan klub. Registriran je 1950. kod SOFK-e u Jastrebarskom. Zadruga je klubu kupila dresove i lopte. Na žalost nije bilo odgovarajućeg igrališta za natjecateljski nogomet, te se uskoro raspadom Seljačke radne zadruge gasi i nogometni klub.
Trebalo je više od 20 godina da bi došlo do obnove, točnije 28. studenog 1971. kada se rodila ideja osnutka. Glavni inicijatori su bili nastavnici pribićke škole Petar Vlašić i Milan Reškovac. Prvi je izabran za predsjednika, a drugi za trenera, dok je Stjepan Gornik bio prvi blagajnik.
Klub je kroz ovo vrijeme imao zaista sjajnih igrača i generacija. Osvojili su ukupno 7 naslova podbjednika kupa Općine Jastrebarsko, a u sezoni 1975/'76. drugo mjesto u područnoj ligi Karlovac, u kojoj se tada natjecala.
Danas su u upravi kluba više manje mlađi dečki, koji su ujedno i igrači kluba, te sa puno vjere i entuzijazma gledaju na budućnost i daljnji rad NK Pribić.

Povodom četrdesete godišnjice kluba odigrana je i prijateljska nogometna utakmica sa prvoligašem NK Karlovac.