Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
Sajam mogućnosti
Utorak, 15 Svibanj 2012 20:16

U petak 11. svibnja u organizaciji MUP-a PP Jastrebarsko i suorganizaciji Općina Krašić i Žumberak, te osnovne škole 'Kardinala Alojzija Stepinca' u Krašiću održan je 5. po redu sajam mogućnosti. Uz  PP Jastrebarsko, jedinice interventne policije i prometne policije iz Karlovca nastupile su i brojne udruge od Crvenog križa, DVD-ova, KUD-a Josip Torbar, Udruge 'UZOR' i 'Radilovac', moto klub 'Krašić, Krašićke mažoretkinje, gimnastički klub, NK Krašić. 

Ovaj program provodi se u cilju zaštite zdrave populacije od sredstava ovisnosti, kroz edukaciju i nuđenje alternativnih sadržaja, imajući pritom u vidu porast ovisnosti među mladima (duhan, alkohola i droge), te sve češće pojave porasta maloljetničke delikvencije, povećanja broja mladih koji ne završavaju školovanje, porast školskog izvan školskog nasilja i sl.

Projekt je namijenjen učenicima 4. i 6. razreda osnovne škole i roditeljima učenika 6. razreda, a isti provode policijski službenici Informativnog centra za prevenciju PU zagrebačke (ICP) i kontakt policajci naše policijske postaje, te je u sklopu programa predviđena organizacija i provedba «Sajmova mogućnosti» na kojima će športski klubovi, kulturno umjetnička društva i druge udruge učenicima predstaviti svoje sadržaje s ciljem uključivanja što većeg broja djece u izvan školske aktivnosti.

Više...
 
Otvoren novi most na rijeci Kupčini!
Ponedjeljak, 14 Svibanj 2012 20:25

Nakon 7 godina korištenja privremenog i neodgovarajućeg pontonskog mosta na rijeci Kupčini, uspjeli smo zajedno sa Županijskom upravom za ceste ishoditi sve potrebne dozvole. Uspješno je proveden natječaj i izabran izvođač, te su radovi započeti na našu sreću u listopadu prošle godine.
Radovi su tekli u skladu sa vremenskim uvjetima točno prema planu i evo danas sam posebno ponosan što je gosp. Župan otvorio jedan ovako prekrasan most koji dominira nad ovim djelom doline rjeke Kupčine. Danas  je na dan Općine gospodin Župan  otvorio most upravo onakav kakav nam treba, velik, kvalitetan i prekrasan. Ukupna vrijednost radova je bila ca. 2 milijuna kuna.

Više...
 
Dan Općine Krašić
Ponedjeljak, 14 Svibanj 2012 20:12

Općina Krašić u utorak 08. Svibnja proslavila je svoj dan, 19. godišnjicu postojanja. Dan kada slavimo i obilježavamo i rođendan velikana hrvatskoga naroda i naše katoličke crkve Blaženoga Kardinala Alojzija Stepinca.

Svečanu sjednicu svojim prisustvom uveličali su Župan Zagrebačke županije mr. Stjepan kožić, potpredsjednica skupštine zagrebačke županije gđa. Marija Ledinski Anić, gradonačelnik bratskoga grada Slunja gosp. Ivan Bogović, gradonačelnik susjednoga nam grada Samobora gosp. Krešo Beljak, načelnici  Općina Žumberak, Klinča Sela, Pisarovine, Draganića, Luka i Šenkovec, predstavnici Županijske uprave za ceste, Hrvatskih Voda, HEP-a, ARZ, Parka Prirode Žumberak, vijećnici u općinskom vijeću, te brojni drugi gosti.

Načelnik Općine Josip Petković Fajnik osvrnuo se na rad u proteklom razdoblju, te je na kraju sjednice iskoristio priliku zahvaliti svojim najbližim suradnicima, svojemu zamjeniku, predsjedniku općinskoga vijeća i vijećnicima, te svim mještankama i mještanima općine čestitao dan općine.

Više...
 
Dani Krašićkog kraja 2012.
Ponedjeljak, 07 Svibanj 2012 19:52

Proteklog vikenda od petka 04.04. do nedjelje 06.04. održani su 18 po redu 'Dani Krašićkoga kraja 2012.'. Uz svakodnevni večernji zabavni program održano je pregršt događanja. Nakon pauze od 6 godina održano je drugu godinu zaredom ocjenjivanje vina u sklopu 'Kluba prijatelja dobroga vina' sa prijavljena 46 uzoraka vina sa područja Općine Krašić, XVII. po redu likovna kolonija 'Tragom svjetlosti i boja', 16. po redu atletska utrka 'Dolinom kardinala' i Prvenstvo Hrvatske u brzom hodanju, 3. po redu 'Biciklistički maraton', nastup krašićkih mažoretkinja i njihovih gošći iz Karlovca, Varaždina i Svete Jane, te nastup KUD-a Josip Torbar i njihovih gostiju. Ovogodišnja manifestacija službeno završava u utorak 08. svibnja proslavom dana Općine i svečanom sjednicom općinskoga vijeća.

Više...
 
Uređenje korita rijeke Kupčine
Utorak, 24 Travanj 2012 21:06

Ovoga tjedna započeli su i očekivani radovi na uređenju dijela korita na rijeci Kupčini kod Krašića. Predviđeno je uređenje obala, čišćenje i uklanjanje drveća i korijenja, te posebno uređenje ušća potoka Krašić u Kupčinu. Radove izvodi 'Vodoprivreda' iz Karlovca i predviđeno je da će biti završeni kroz ca. dva radna tjedna.


Više...
 
<< Početak < « 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 » > Kraj >>

Stranica 164 od 180