Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


u slikama

Općina Krašić - vijesti:

DAN DRŽAVNOSTI RH

ČESTITAJMO NAŠOJ DOMOVINI 25 GODINA DRŽAVNOSTI!
BUDIMO PONOSNI!


 
Dr. MAČEK POSJETIO KRAŠIĆ
Petak, 17 Lipanj 2016 09:15

Dr. Andrej Maček, sin dr. Vlatka Mačeka zajedno sa suprugom Louis i ogrankom Matice Hrvatske Jastrebarsko na čelu sa predsjednicom gospođom Škrabe i istaknutim članom predsjedništva gospodinom Ninom Škrabe u četvrtak popodne posjetili općinu Krašić.

Nakon prijema u općinskom vijećnici kod načelnika Petković Fajnika, razgledali su izložbu slika 'Tragom svjetlosti i boja', te potom crkvu Presvetoga trojstva i spomen sobe kardinala Stepinca na župnome dvoru u Krašiću, gdje su se upisali u knjigu dojmova. Nakon obilaska središnjega trga u Krašiću posjetili su Pribić i crkvu Sv.Siksta pape u kojoj je kršten kardinal Kuharić. Zbog kratkoće vremena na žalost nisu se mogli duže zadržati i razgledati druge znamenitosti našega kraja.

Više...
 
ODRŽANA KONFERENCIJA O KARDINALU STEPINCU U EUROPSKOME PARLAMENTU
Četvrtak, 16 Lipanj 2016 12:53

Nakon što je u utorak 14. lipnja u Europskome parlamentu otvorena izložba o liku i djelu blaženoga kardinala Stepinca, u srijedu 15. lipnja nakon održane jutarnje Svete mise u kapeli u zgradi parlamenta koju je predvodio biskup Vlado Koščić održana je i konferencija naziva MEĐURELIGIJSKI DIJALOG:  Konferencija o karitativnom djelovanju blaženoga kardinala Stepinca.

Na konferenciji su osim domaćina i organizatora konferencije hrvatske europarlamentarke Marijane Petir govorili i rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr.Željko Tanjić, koji je ujedno i suorganizator konferencije, slovenski europarlamentarac Lojze Peterle u ime grupacije Europske pučke stranke, svjetski poznata povjesničarska dr.sc. Esther Gitman, koja je za ovu prigodu posebno doputovala iz New Yorka, prof.dr. Mario Kevo, mons. Dr.Juraj Batelja i povjesničar prof.dr.sc. Jure Krišto. Izložba o našemu kardinalu Stepincu će u Europskome parlamentu biti otvoreno do kraja tjedna.

Više...
 
U EUROPSKOM PARLAMENTU OTVORENA IZLOŽBA O BLAŽENOM KARDINALU STEPINCU
Srijeda, 15 Lipanj 2016 09:34

U utorak 14. lipnja u zgradi Europskoga parlamenta u Bruxellesu otvorena je izložba o našem blaženom kardinalu Stepincu.

Na inicijativu i u organizaciji hrvatske zastupnice u Europskome parlamentu gospođe Marijane Petir, te uz suorganizaciju sa Zagrebačkom nadbiskupijom i Hrvatskim katoličkim sveučilištem u središtu Europske unije može se od utorka vidjeti i čuti o životu i djelu blaženoga kardinala Alojzija Stepinca.

Uz brojne poznate goste svakako valja istaći da je izložbu otvorila i uveličala potpredsjednica Europskoga parlamenta McGuinnes, a u ime Zagrebačke nadbiskupije izložbu je pozdravio pomoćni biskup mons. Ivan Šaško, te organizatorica izložbe Marijana Petir, a od gostiju treba spomenuti svjedoka Stepinčeve svetosti gospođu Ester Ghitman koja je posebno za ovu prigodu doputovala iz Amerike, dio hrvatskih zastupnika u EU parlamentu, crkvene velikodostojnike, biskupa Šaška i mons. Juraja Batelju.

Izložbi je nazočio i načelnik općine Krašić Petković Fajnik, a nakon svečanog otvorenja izložbe degustirala su se vina i hrana iz krašićkoga kraja. Velika zahvala gospođi Petir i svima koji su na bilo koji način doprinjeli ovom prekrasnom događanju u EU parlamentu.

Više...
 
ISPITIVANJE UREĐAJA ZA PRIMJENU PESTICIDA
Srijeda, 01 Lipanj 2016 10:30

Sukladno Zakonu o održivoj uporabi pesticida (NN 14/2014), Agro elektronika d.o.o., ovlaštena ispitna stanica Ministarstva poljoprivrede, planira na području Zagrebačke županije i ove godine održati ispitivanje uređaja za primjenu pesticida (traktorskih prskalica i raspršivača) prema rasporedu u prilogu.
U Krašiću će se ispitivanje održati  07. lipnja 2016.godine kod Agrocentra Krašić (detaljni raspored u prilogu).

Raspored ispitivanja.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 113