Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


u slikama

Općina Krašić - vijesti:

SVIM MJEŠTANKAMA I MJEŠTANIMA ČESTITAMO DAN POBJEDE, DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

 
KAPITALNE POMOĆI ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
Petak, 22 Srpanj 2016 19:27

Zagrebačka županija odobrila je na temelju javnoga poziva kapitalnu pomoć u iznosu od dvjestotisuća kuna općini za izgradnju i uređenje infrastrukture na ruralnim prostorima u Zagrebačkoj županiji.

Sredstva će biti iskorištena za sanaciju jednoga klizišta i uređenje nerazvrstanih cesta na području općine Krašić.

 
ZAGREBAČKI ŽUPANIJSKI SUD PONIŠTIO PRESUDU NADBISKUPU STEPINCU
Petak, 22 Srpanj 2016 19:19

Danas je na Županijskom sudu u Zagrebu održano ročište vezano uz zahtjev nadbiskupove obitelji, odnosno nećaka gospodina Borisa Stepinac kojim je zatražena revizija presude iz 1946.

Sud je na temelju zatraženoga zahtjeva odlučio da se u cijelosti poništava nepravedna presuda nadbiskupu Alojziju Stepincu kojega su komunističke vlasti 1946.godine osudile na 16 godina zatvora i prisilnog rada, te petogodišnji gubitak političkih i građanskih prava. Presudu je donio Vrhovni sud 11.listopada 1946.godine koji ga je proglasio krivim po svim točkama optužnice.

Suđenje kardinalu Stepincu još je 1992. osudio Hrvatski Sabor, kada je u veljači 1992.godine donio 'Deklaraciju o osudi političkog procesa i presude kardinalu dr.Alojziju Stepincu. Osudom montiranog procesa i osude nadbiskupu, hrvatski Sabor istodobno osuđuje i političke procese brojnim drugim nevino suđenim svećenicima, časnim sestrama i vjernicima.

Revizija sudskoga procesa omogućena je izmjenama Zakona o  kaznenom postupku iz 2009.godine, temeljem odredbe koja propisuje da osobe koje su sudovi bivše Jugoslavije osudili za vrijeme komunističke vladavine za politička, politički motivirana kaznena djela ili druga kaznena djela ako je do osuđujuće odluke došlo zlouporabom političke moći mogu revizijom zatražiti poništenje osuđujuće odluke ili njoj drugoga odgovarajućega pravnog akta.   

Današnju  Odluku izvanraspravnog vijeća obrazložio je sudac Ivan Turudić. 

 
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA PROSLAVILA SVOJ DAN
Subota, 16 Srpanj 2016 10:16

U petak 15. srpnja svečanom sjednicom naša županija proslavila je svoj dan koji je službeno 17. srpnja.

Brojne goste i uzvanike su na početku svečane sjednice pozdravili predsjednik županijske skupštine gospodin Dražen Bošnjaković i župan mr. Stjepan Kožić.

Valja istaći da je za doprinos na gospodarskom polju, te za doprinos ugledu i ukupnom napretku Zagrebačke županije posebnu Plaketu županije primio i naš poznati gospodarstvenik iz Krašića gospodin Josip Rajaković vlasnik tvrtke Že-Ma.

Više...
 
POSEBNA REGULACIJA PROMETA 05. SRPNJA
Ponedjeljak, 04 Srpanj 2016 18:48

Općina Krašić obavještava da će zbog snimanja nove televizijske novele, tv serije u utorak, 05. svibnja doći do kraćeg povremenog zatvaranja prometa kroz glavni trg u Krašić. Vrijeme snimanja i posebne regulacije prometa biti će u popodnevnim satima, od  12:00 do 19:00 sati na središnjem trgu u Krašiću.
Sve sudionike u prometu poziva se na pojačani oprez i strpljenje u vremenu snimanja serije. Sve ostale obavjesti uz navedeno snimanje biti će redovito objavljivane.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 115