Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9
Općina Krašić - vijesti:
Predsjedništvo Matice Hrvatske Ogranak Jastrebarsko posjetilo Općinu
Četvrtak, 19 Lipanj 2014 21:25

Matica hrvatska Ogranak Jastrebarsko održalo je sjednicu Predsjedništva na obiteljskom gospodarstvu Šimanović u Kostelu Pribićkom. Prije sjednice članove Predsjedištva zajedno sa gostima dočekali su načelnik Općine gospodin Petković Fajnik, zajedno sa zamjenikom gospodinom Špoljarem i gospodinom Josipom Bakalas u Dolu.

Gospodin Bakalas je nakon razgledavanja Crkve Majke Božje Dolske detaljno prepričao  povijest Crkve, cijele Župe Pribić i Pribićkoga kraja.
Na sjednici su uručene i knjige u izdanju Jaskanskoga Ogranka Matice, koje će biti dodijeljene Osnovnoj školi kardinala Alojzija Stepinca.

Više...
 
Proglašena šteta od elementarne nepogode
Srijeda, 18 Lipanj 2014 09:08

Jučer poslijepodne županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda dalo je potvrdu na zahtjev Općine za proglašenje elementarne nepogode za područje sjevernog i središnjega dijela Općine, točnije za naselja Rude Pribićke, Stakići, Žalčev Brijeg, Dol, Puškarov Jarak, Puškarov Jarak-Okrug, Pribić Crkveni, Strmac Pribićki i Pribić.
Prijave šteta zaprimati će se u zgradi Općine, Krašić 101 danas do 18:00 sati, te u petak od 07:00 h do 18:00 sati.
Uz prijavu treba obavezno dostaviti posjedovni list sa katastarskim česticama za zemljišta, a vlasnički list ili građevinsku dozvolu za stambene objekte.

 
Nastup KUD-a Josip Torbar u Sesvetskim selima
Utorak, 17 Lipanj 2014 08:49

Kulturno umjetničko društvo 'Josip Torbar' tradicionalno je i ove godine povodom Antunova nastupilo u Sesvetskim selima na XV. folklornim susretima.

Vrlo zapažen nastup i prvo mjesto osvojili su u kategoriji dječjih skupina, pa najmanjima i njihovim voditeljima treba svakako čestitati na uspjehu koji su ostvarili i na trudu koji ulažu za naš KUD.

Više...
 
Olujno nevrijeme poharalo dio Općine
Petak, 13 Lipanj 2014 21:00

Jučer poslije podne dio Općine, točnije najviše naselja Pribić, Pribić Crkveni, Strmac Pribićki, Kostel, Svrževo, Dol, Puškarov Jarak i Okrug Slavetićki zahvatilo je jako olujno nevrijeme koje je praćeno jakom kišom i ledom uništilo nasade vinograda, voćnjaka, povrtlarske kulture na oranicama, te nanijelo velike štete na pojedinim stambenim i pomoćnim objektima.

Načelnik Općine zatražio proglašenje elementarne nepogode od župana Zagrebačke županije za taj dio Općine Krašić.

Više...
 
Uspješno organizirano promatranje zvjezdanog neba
Ponedjeljak, 09 Lipanj 2014 21:40

Prema najvama u subotu 07. lipnja uz idealne vremenske uvjete uspješno je održano promatranje zvjezdanoga neba na igralištu kod Osnovne škole.

Uz veliki odaziv, u najvećem broju osnovnoškolaca i mladih do dugo u noć su volonteri iz AD Beskraj i njihov domaćin gospodin Šimecki iz udruge Qualitas Vita bili na raspolaganju svima zainteresiranima za promatranje planeta u zemljinom okruženju, Mjeseca, Jupitera, Saturna, Marsa i sličnih.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 70