Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Udruge

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Općina Krašić - vijesti:
OBAVIJEST HEP-a POGON OZALJ
Utorak, 07 Srpanj 2020 09:30

Hrvatska elektroprivreda Pogon Ozalj obavještava  da će zbog ispitivanja napona dana 07.07.2020. u vremenu od 15:00-16:00 bez opskrbe električnom energijom bit će kompletno područje TJ. OZALJ

 
ODRŽANI PARLAMENTARNI IZBORI 2020.
Ponedjeljak, 06 Srpanj 2020 21:10

U nedjelju, 05. srpnja održani su izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru. Općina Krašić nalazi se na području koje pripada VII. izbornoj jedinici, koja obuhvaća dio Zagreba, preko našega područja Jastrebarsko, Pisarovina, Klinča Sela, Žumberak, Karlovačku županiju, Gorski Kotar, pa sve do granica Grada Rijeke, Grad Bakar.

Na 12. biračkih mjesta izborima se odazvalo  44,86 % birača sa pravom glasa ili ukupno 933 glasača. Od navedenih svoj glas na glasačkom listiću dalo je listama: HDZ - 61,28 %, koaliciji na čelu sa Domovinskim pokretom - 15,26 %, zatim tzv. restart koaliciji - 9,29 %, dok su sve ostale liste ostale ispod praga od 5 %, redom Most - 3,20 %, Živi zid - 2,76 %, Možemo - 2,54 %, IP, Pametno, Fokus - 1,65 %, a sve ostale liste nisu uspjele preći prag od 1%.

Hvala svima koji su u ovim posebnim okolnostima zbog ugroze Covid - 19, općinskom izbornom povjerenstvu koje je  organiziralo i provelo izbore te posebno svima koji su iskoristili svoju dužnost i glasali na parlamentarnim izborima.

Više...
 
POTPISANI UGOVORI ZA PROJEKT ''DOLINA KARDINALA'
Nedjelja, 05 Srpanj 2020 10:30

U  petak, 03. srpnja 2020. godine načelnik općine Krašić i predsjednik Turisitičke zajednice općine Krašić  Petković Fajnik potpisao je Ugovor sa Zagrebačkom županijom o sufinanciranju Projekta uređenja turističke infrastrukture u općini Krašić u sklopu Projekta 'Dolina kardinala'.

Podsjetimo na inicijativu općine, koja je jasno i snažno podržana od strane Zagrebačke županije,  prije tri godine krenulo se u postupak kvalitetne pripreme i analize zajedničkog i važnoga Projekta za razvoj prije svega vjerskoga turizma na području Zagrebačke županije. Dogovoreni su konkretni koraci koje je potrebno napraviti, a prvi su bili sastanci svih resora i analize trenutnoga stanja, nakon kojih je uslijedilo osiguranje sredstava i potom ugovaranje izrade 'Master plana razvoja turizma u Dolini kardinala'. Nakon izrade navedene studije, tzv. Masterplana od strane Instituta za turizam  iz Zagreba,  krajem 2018. godine krenulo se u njegovu realizaciju. Prethodne godine napravljen je prvi iznimno važan iskorak  kroz uređenje prvog javnog parkirališta za prihvat sve brojnijih hodočasnika i gostiju što smo uspješno realizirali, a što je značajno sufinancirano od strane županije. Ovim Ugovorom osigurali smo da se navedeni projekt uređenja pristupne prometnice i platoa nastavi dalje, a nastaviti će se i dalje uređenje središnjega trga u Krašiću koji nakon  22 godine od njegova uređenja traži brojna osvježenja i dodatna ulaganja.  Načelnik općine o navedenim projektima je kazao:

'Iznos navedenoga Ugovora na kojemu se posebno zahvaljujemo Zagrebačkoj županiji je 300.000,00 kuna i osigurati će kontinuitet daljnjih ulaganja u turističku infrastrukturu na području općine Krašić. Posebno nas veseli da su osim jasne i nedvosmislene podrške naše Zagrebačke županije, vrijednost i važnost Krašića kao središta vjerskoga turizma prepoznali u Hrvatskoj Vladi, u nadležnim Ministarstvima, prije svega Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova europske unije koje nam je za izgradnju i uređenje Turističke infrastrukture prošloga tjedna dodijelilo ugovor na iznos od  700.000,00  kuna. Kada navedenim iznosima pridodamo vlastitu komponentu sredstava koja smo po ugovorima dužni uložili i koja ćemo uložiti tokom ove godine, kao i sredstva Ministarstva kulture koja su dodijeljena za uređenje objekata koji su kulturna dobra najviše kategorije, poput 'Spomen kuće Stepinac' ukupna vrijednost ulaganja u turističku infrastrukturu i objekte vezane uz turizam tokom ove godine biti će preko  1,8  milijuna  kuna, čime će biti zaokružen jedan projektni ciklus vezan uz kompletni dovršetak ova dva značajna projekta koji su u toku.      

Nastavljamo i sa daljnjim pripremnim koracima za važne investicije u modernizaciju cestovne infrastrukture, što je kroz Master plan jasno istaknuto, tu prije svega mislimo na pravu obilaznicu kojom bismo rasteretili naselja Brezarić i Krašić, koja su najviše opterećena i često prometno zagušena zbog brojnih osobnih vozila i autobusa koji dolaze u prije svega u Krašić, zatim  Pribić, a vjerujemo u bliskoj budućnosti i brojnih vozila koja će prometovati preko našega područja prema Parku prirode Žumberak –Samoborsko gorje i novome posjetiteljskom centru koji se gradi u Sošicama.'

Više...
 
Rješenje o određivanju biračkih mjesta na području Općine Krašić
Subota, 04 Srpanj 2020 09:27

Preuzmite "Rješenje o određivanju biračkih mjesta na području Općine Krašić".

 
KRAŠIĆKE MAŽORETKINJE ODRŽALE REDOVNU GODIŠNJU SKUPŠTINU
Nedjelja, 28 Lipanj 2020 21:55

Protekle subote, 27. lipnja Krašićke mažoretkinje održale su redovnu godišnju skupštinu. Skupština je prvotno bila predviđena za sredinu mjeseca ožujka, ali zbog poznatih epidemioloških razloga i zabrane okupljanja bila je tada otkazana.

Ova skupština ukupno je  9. kako Krašićke mažoretkinje samostalno djeluju,a inače je punih 11. godina od kada na području općine postoji organizirano bavljenje mažoret plesom.
Osim redovne skupštine na kojoj su usvojena izvješća za prethodno razdoblje te usvojeni programi i ambiciozni planovi za naredno razdoblje, mažoretkinje su upriličile prigodni program i nastupe svojih sekcija te su podijeljene osvojene medalje na nastupima, kao i zahvalnice članicama koje punih 10 godina aktivno nastupaju za Krašićke mažoretkinje i koje su se na ovoj skupštini oprostile od aktivnog nastupanja u seniorskome sastavu.

Također i ove godine su dodijelile zahvalnice  svima koji značajnije pomažu i podupiru rad Krašićkih mažoretkinja.
Na neki način su održavanjem svoje skupštine na novouređenoj ljetnoj pozornici u centru Krašića, Krašićke mažoretkinje su istu i službeno otvorile za daljnje korištenje i nastupe.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 222