Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Udruge

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Općina Krašić - vijesti:
NABAVKA DRUGIH, POMOĆNIH RADNIH MATERIJALA - OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA
Srijeda, 22 Srpanj 2020 15:42

Općina Krašić nakon održanoga sastanka sa ravnateljicom Osnovne škole obavještava roditelje djece sa područja općine koja pohađaju Osnovnu školu da će općina sufinancirati nabavku pomoćnih radnih materijala za narednu školsku godinu 2020./2021.

Kako ove godine Zagrebačka županija ne sudjeluje u navedenom sufinanciranju, te neće biti  zajedničkih ugovora o nabavci pomoćnih materijala za svu djecu koja pohađaju Osnovnu školu 'Kardinala Alojzija Stepinca',  Općina Krašić će sufinancirati iste samo za učenike sa prebivalištem na  području  općine.

Za  1. – 4. razred isplatiti će se  iznos od  200,00  kuna po učeniku  te  za  5. – 8.razred  iznos od   400,00  kuna  po učeniku.

Udžbenici se financiraju od strane Ministarstva znanosti i  obrazovanja u 100 % iznosu i  biti će osigurani, odnosno  pripremljeni do početka školske godine u Osnovnoj školi, kao i prethodne godine.

Zahtjevi za sufinanciranje nabavke podnose se u općini Krašić od  03.kolovoza  i  obavezno im se prilaže kopija računa za nabavku pomoćnih radnih materijala.

Općina  Krašić

 
ODLUKA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE – OBVEZNO NOŠENJE MASKI
Petak, 17 Srpanj 2020 22:02

Stožer  civilne zaštite  Republike Hrvatske donio je dopunu Odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašenja epidemije bolesti   COVID – 19 koja se primjenjuje od srijede, 15.07.2020.
Navedenom Odlukom u zatvorenim prostorima obvezno je nošenje zaštitnih maski te pozivamo sve koji dolaze u prostorije javnih objekata, ustanova  i institucija, trgovačkih društava, uslužnim i sličnim djelatnostima da se pridržavaju iste i strogo poštuju navedenu Odluku. Borba protiv epidemije korona virusa zajednička je borba i odgovornost svih u društvu.

Odluka

STOŽER   CIVILNE  ZAŠTITE

 
LOVAČKA UDRUGA 'FAZAN' ODRŽALA GODIŠNJU SKUPŠTINU
Srijeda, 15 Srpanj 2020 22:06

U subotu, 11. srpnja lovci iz Lovačke udruge 'Fazan' Krašić održali redovnu godišnju skupštinu udruge. Ova skupština je već 85. po redu, na neki način mali jubilej, koji je trebao biti krajem mjeseca ožujka, ali je zbog situacije sa korona virusom sve odgođeno do mjeseca srpnja.

Na skupštini su usvojena izvješća o radu i finacijskom poslovanju za prethodno razdoblju te novi planovi rada, financijski plan i lovna sezona. Pred kraj skupštine podijeljena su lovna odlikovanja, medalje sa održanih natjecanja lovcima te zahvalnice za pomoć i podršku lovstvu. Skupštini je od gostiju nazočio načelnik općine Krašić koji je izrazio podršku radu udruge, kao i čestitke za uspjehe koje su lovci i udruga ostvarili.

Više...
 
Priopćenje Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 13. srpnja 2020
Utorak, 14 Srpanj 2020 10:44

https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/vijesti/priopcenje-za-medije-stozera-civilne-zastite-republike-hrvatske-od-13-srpnja-2020/2762

 
NOVE ODLUKE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE I TRENUTNA SITUACIJA
Utorak, 14 Srpanj 2020 10:42

Od ponedjeljka, 13. srpnja na snagu su stupile najnovije Odluke Stožera civilne zaštite vezane uz sprečavanje širenja korona virusa. Nakon analize kompletnog stanja epidemiološke situacije COVID-19 na području Republike Hrvatske od strane Stožera civilne zaštite RH-e 10.07.2020.g. donesene su dvije nove odluke i to 1. Odluka o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije COVID-19 i 2. Odluka o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

1.            Odlukom o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije COVID-19  uvode se nužne mjere koje moraju ispuniti organizatori svih okupljanja s više od sto osoba. Organizatori koji na okupljanju očekuju više od sto sudionika obvezni su Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranog početka okupljanja. Organizatori koji su okupljanje prijavili sukladno Zakonu o javnom okupljanju nisu dužni dostavljati ovu obavijest. Također, svi organizatori okupljanja s više od sto sudionika obvezni su voditi pisanu evidenciju sudionika, kako bi se u slučaju da se ustanovi da je netko od sudionika bio zaražen virusom SARS – CoV-2, što efikasnije moglo spriječiti širenje bolesti. Kontrolu provođenja Odluke, kao i pridržavanja preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodit će timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika, a temeljem koje Odluke je Hrvatski zavod za javno zdravstvo donijelo Upute i preporuke za okupljanja, koje su vidljive na njihovim stranicama kao i na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite.

 2.            Odlukom o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. propisuje se obveza korištenja maski za lice u medicinskim ustanovama, prijevoznim sredstvima javnog prijevoza, trgovinama, prodavaonicama i drugim javnim mjestima sukladno uputama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 Shodno navedenom, a obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju na području Republike Hrvatske, Županijski stožeri civilne zaštite dužni su osigurati provođenje odluka Stožera CZ RH i striktno provoditi nadzore pridržavanja uputa i preporuka HZJZ. Također sa nadležnim epidemiološkim službama pratiti i analizirati trenutnu epidemiološku situaciju na svom području te provoditi sve potrebite mjere i radnje u cilju  dovođenja stanja u prihvatljive epidemiološke okvire.

Putem medija i sredstava javnog priopćavanja konstantno i kontinuirano upozoravati domaće i strane građane i turiste na dosljedno pridržavanje mjera i preporuka HZJZ.

 Osim provođenja nadzora po navedenim odlukama, svi Stožeri civilne zaštite dužni su i nadalje, kao i do sada, provoditi nadzore po svim važećim odlukama Stožera CZ RH, kao i po uputama i preporukama HZJZ te o provedenim nadzorima kao i do sada pravovremeno izvješćivati Operativni centar civilne zaštite i Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Nastavno na Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika, za vrijeme trajanja proglašene epidemije COVID-19, ŽC 112 u koordinaciji sa voditeljima Službi civilne zaštite i pročelnicima Područnih ureda civilne zaštite zaprimljene će obavijesti o prijavljenim organiziranim okupljanjima dostavljati nadležnim Županijskim stožerima civilne zaštite  i OCCZ-u na znanje. 

Inspektori Ravnateljstva civilne zaštite će sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, timski sa policijskim službenicima, provoditi kontrole.

 Što se tiče situacije na području općine je sa ponedjeljkom evidentiran prvi zaraženi korona virusom te šest osoba koje se nalaze u samoizolaciji. Pozivamo sve mještane na dodatan oprez i poštivanje svih mjera Stožera civilne zaštite.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 222