Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
ZAPOČELI RADOVI NA UREĐENJU PARKIRALIŠTA U KRAŠIĆU
Utorak, 16 Travanj 2019 21:47

Nakon uvođenja u posao i izvođača radova tvrtke Niskogradnja započeli su i očekivani radovi na uređenju javnog parkirališta u Krašiću. Ovo je prvi veliki korak koji je i u novom Master planu razvoja turizma u Dolini kardinala istaknut kao velika važnost i prioritet kod prometne problematike.

Vrijednost projekta je oko 350 tisuća kuna i rok završetka radova 30 dana. Osim spomenutoga parkirališta u Brezariću je započeta sanacija manjega klizišta kako bi se spriječile veće štete na prometnici,te i potencijalno veći troškovi sanacije. Poslovi na uređenju općinskih prometnica nastavljaju se kontinuirano dalje.

Više...
 
OBILJEŽEN ROĐENDAN KARDINALA KUHARIĆA
Ponedjeljak, 15 Travanj 2019 22:10

U ponedjeljak, 15. travnja obilježena je 100. godišnjica rođenja kardinala Franje Kuharića u njegovoj rodnoj općini. Blagopokojni kardinal Franjo Kuharić rođen je u Gornjem Pribiću prije 100. godina, 15. travnja daleke 1919. godine kao 13. dijete u obitelji Kuharić.

Uvijek je bio ponosan na svoj rodni kraj, kraj koji ga je odredio kao osobu i kao redovnika, a kasnije i kao velikog nadbiskupa u presudnim trenucima kada je stvarana Republika Hrvatska. Uistinu bio je božji pastir svojega naroda i svoje crkve u povjesnim trenucima za naš narod.

Više...
 
ODRŽAN SASTANAK SA KONZERVATORSKIM ODJELOM VEZANO UZ SPOMENIK FRANJE KUHARIĆA
Četvrtak, 11 Travanj 2019 21:18

U srijedu, 10. travnja održan je treći po redu sastanak na terenu u Pribiću vezano uz postavljanje Spomenika blagopokojnom kardinalu Franji Kuhariću. Predstavnici Ministarstva kulture, Konzervatorskog odjela Zagreb imali su dodatne zahtjeve i pitanja prema prijedlogu izrađivača spomenika te prema zahtjevu općine za dopunom konzervatorskih uvijeta.

Sve nejasnoće su na navedenom sastanku detaljno pojašnjene i vjerujemo usklađene kako bismo u općini imali sve potrebno vezano za dovršetak projektne dokumentacije i konačni početak realizacije samog projekta na terenu u našem Pribiću.

Sastanku su nazočili načelnik općine i njegov zamjenik, zatim spomenuti predstavnici Konzervatorskoga odjela Zagreb, predstavnici župe svetog Siksta pape, projektanti i naravno autor, izrađivač spomenika kardinala Kuharića akademski kipar Tomislav Kršnjavi.

Više...
 
OTVOREN NAGRADNI NATJEČAJ U OKVIRU ECO KARST PROJEKTA – unaprjeđenje postojećeg ili pokretanje novog poslovanja koje potiče bioraznolikost
Srijeda, 03 Travanj 2019 21:44

Od 30.03. – 15.04.2019. u okviru projekta ECO KARST otvoren je nagradni natječaj za unaprjeđenje ili pokretanje novog poslovanja koje potiče bioraznolikost.

Područje Parka prirode „Žumberak -Samoborsko gorje“ predstavlja ogroman potencijal za razvoj poslova koji potiču bioraznolikost. Stoga u okviru Eco Karst projekta Javna ustanova „Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje“ organizira aktivnosti podrške pokretanju i razvoju poslovnih ideja iz područja turizma, poljoprivrede i proizvodnje hrane, tradicionalnih zanata te prerade i obrade drveta.

Pozivamo sve zainteresirane da prijave svoje ideje za pokretanje novog ili unaprjeđenje postojećeg posla zasnovanog na načelima očuvanja ekosustava. Poslovna ideja ili već postojeći posao treba se provoditi na području Parka prirode.

Za više informacija i detaljne upute molimo Vas da posjetite web stranicu Parka prirode „Žumberak - Samoborsko gorje“

Za one koji ne žele/ne mogu prijavnicu ispuniti elektronski, tiskane prijavne obrasce možete podignuti i u ozaljskom uredu LAG-a Vallis Colapis (Kurilovac 1, Ozalj).

Više...
 
DOVRŠENO UREĐENJE PROČELJA NA 'TRADICIJSKOJ KUĆI - KRAŠIĆ 94'
Ponedjeljak, 01 Travanj 2019 21:16

U ponedjeljak su predstavnici Konzervatorskoga odjela Ministarstva kulture zajedno sa načelnikom općine obišli 'Tradicijsku kuću - Krašić 94' koja se nalazi na središnjem trgu.

Naime na navedenoj Tradicijskoj kući koja je zajedno sa okućnicom upisana u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske tokom proteklih godinu dana dovršeno je obnova i uređenje pročelja, te je ona zasjala novim sjajem.

Navedeni posao nastavlja se dalje, jer se uskoro planira urediti i stubište na glavnom ulazu u kuću. Općina će i nadalje biti partner sa Ministarstvom da se ovakvi i slični iznimno važni projekti na očuvanju kulturne baštine i nadalje nastave realizirati.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 187