Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
PREDSTAVLJANJE NOVE KNJIGE DR.SC.ESTHER GITMAN O ALOJZIJU STEPINCU
Četvrtak, 14 Veljača 2019 21:22

U srijedu, 13. veljače u svjetlu još svježe proslave Stepinčeva, u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu svečano je predstavljena najnovija knjiga dr.sc. Esther Gitman  Alojzije Stepinac – Pillar of human right.

Ova knjiga je još jedan prilog rasvjetljavanju istine o liku i djelu blaženoga Alojzija Stepinca, na čemu gospođa Gitman nesebično radi svim svojim srcem već dugi niz godina.
Knjiga je izdana u suradnji Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Kršćanske sadašnjosti, a na naslovnici se nalazi slika iz New Yorka sa Stepinčevom ulicom.

O knjizi su govorili osim autorice dr.sc Esther Gitman, urednik knjige izv.prof.dr.sc. Mario Kevo, politička analitičarka i publicistkinja Višnja Starešina, a sve prisutne na početku su pozdravili domaćin rektor sveučilišta prof.dr.sc. Željko Tanjić i ispred izdavača direktor Kršćanske sadašnjosti gospodin Brebrić. Predstavljanju knjige u prepunoj Velikoj dvorani HKS-a su nazočili načelnik općine Krašić Petković Fajnik, zamjenik načelnika općine gospodin Špoljar, upravitelj župe Presvetoga trojstva velečasni Vučak i nekolicina mještana općine.

 
PROTEKLOG VIKENDA ODRŽANE SKUPŠTINE
Utorak, 12 Veljača 2019 21:49

Protekle subote održane su redovne godišnje skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Prekrižje u prostorima Vatrogasnoga doma u Donjem Prekrižju. Prihvaćena su izvješća o radu za 2018. godinu. Također na prijedlog predsjednika usvojeni su Planovi za naredno razdoblje i prihvaćeno primanje u članstvo novoga člana.

U Krašiću je Moto klub Krašić održao devetu po redu programsku skupštinu na kojoj su usvojena izvješća o radu za 2018. godinu, te planovi za narednu godinu. Na kraju skupštine dodjeljene su zahvalnice članovima i prijateljima kluba. Skupštini su nazočili i predstavnici Motociklističke zajednice Zagrebačke županije.

Više...
 
PROSLAVLJENO STEPINČEVO U BLAŽENIKOVOJ OPĆINI KRAŠIĆ
Ponedjeljak, 11 Veljača 2019 21:49

U NEDJELJU, 10. veljače 2019. Svečanom sjednicom općinskoga vijeća povodom Stepinčeva, obilježena je 59-ta godišnjica smrti našega zaštitnika, te proslavljeno 'Stepinčevo' u njegovoj  Općini i rodnoj župi Presvetoga Trojstva u Krašiću.

Nakon svečanih misnih slavlja u 08:00 h, 10:30 h koje je predvodio mons. dr. Juraj Batelja, a koju je izravno prenosila  HRT, uslijedilo je svečano polaganje cvijeća kod kipa na središnjem trgu, a potom i svečana sjednica njemu u čast.  Svečanoj sjednici općinskog vijeća nazočili su brojni gosti, između ostalih izaslanik Predsjednika Hrvatskoga sabora, saborski zastupnik i gradonačelnik Velike Gorice gospodin Dražen Barišić, potom izaslanik ministra branitelja, pomoćnik ministra gospodin Dinko Tandara, pomoćnik ministra obrane gospodin Zoran Piličić, veliko izaslanstvo HGZ-a na čelu sa predsjednikom generalom zbora Pavlom Miljavcem, izaslanica župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, zamjenica župana Nadica Žužak, kao zamjenik župana Hrvoje Frankić, izaslanik gradonačelnika Milana Bandića gospodin Dalibor Bastalec, te brojni načelnici i gradonačelnici susjednih i prijateljskih općina i gradova. Na početku svečane sjednice prisutne je pozdravio predsjednik vijeća Damir Ilijanić, a potom i načelnik općine Krašić Josip Petković Fajnik koji je između ostaloga kazao:
'O bl. Stepincu su napisane brojne knjige i ispričana brojna svjedočanstva koja samo potvrđuju o kakvom čovjeku i svecu, u pravom smislu riječi 'Božjem daru' i pravom zaštitniku cijelog nam Hrvatskoga naroda se radi. Kazati ću i ovdje da vjerujem da ćemo svi mi u Hrvatskoj u bliskoj budućnosti još jasnije razumjeti, uvidjeti i slaviti, bolje reći živjeti 'STEPINČEVO'.  
Tokom cijeloga dana mnoštvo vjernika, hodočasnika okupljalo se i molilo u njegovom Krašiću, a najveća i najčešća želja sviju bila je molitva za njegov zagovor i njegovo proglašenje svetim. Na središnjem trgu u Krašiću bilo je na trenutke i premalo slobodnoga prostora, a ukupno je tokom dana oko četiri tisuće ljudi posjetilo općinu Krašić.

Više...
 
OBAVIJEST O POSEBNOJ REGULACIJI PROMETA
Subota, 09 Veljača 2019 09:18

Općina Krašić obavještava da će poradi proslave Stepinčeva, 10.veljače vrijediti posebna regulacija prometa u Krašiću.

Za promet će u vremenu od 07.00 do 14.00 sati biti potpuno zatvoren središnji trg u Krašiću, te se mole svi sudionici u prometu na korištenje obilaznih pravaca i dodatan oprez.

 
OPĆINA PREUZELA MASTER PLAN RAZVOJA TURIZMA U DOLINI KARDINALA
Srijeda, 06 Veljača 2019 11:07

U petak, 01.veljače u prostorijama Zagrebačke županije načelnik općine Krašić preuzeo je završnu verziju strateškog dokumenta za razvoj turizma na području općine Krašić.

Riječ je o dokumentu naziva  MASTER PLAN RAZVOJA TURIZMA U DOLINI KARDINALA, kojim se osigurava dugoročno sustavan, održiv i koordiniran razvoj turizma na području općine Krašić u predstojećem razdoblju.

Inicijativu pokrenutu od strane općine Krašić svesrdno je podržala Zagrebačke županija koja se osim financijski, aktivno uključila kroz sve vezane županijske resore upravo na izradu što kvalitetnijeg i sveobuhvatnijeg Programa razvoja turizma u općini, pa i na širem području, posebno u svjetlu očekivanog proglašenja blaženoga kardinala Stepinca svetim. Sve to sagledala je struka u suradnji sa općinom Krašić, Zagrebačkom županijom i svima uključenima kroz radionice i detaljne analize terena.

Master plan je načelniku općine predao pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo gospodin Damir Fašaić. Tom prilikom još jednom je iskazana zahvalnost općine svima koji su se uključili i doprinijeli ovakvom jednom vrijednom strateškom dokumentu, a posebno izrađivačima sa Instituta za turizam Zagreb, voditeljici projekt adr.sc. Snježani Boranić Živoder i autorima dr.sc. Zoranu Klarić i dr.sc. Goranu Kos, te samoj Zagrebačkoj županiji.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 180