Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9Javna nabava


u slikama

Općina Krašić - vijesti:
NAČELNIK PRIMIO MARTINU JARNEČIĆ
Srijeda, 27 Rujan 2017 13:54

U srijedu, 27. rujna u svojem uredu načelnik općine primio je Martinu Jarnečić, vrijednu i izvrsnu studenticu iz naše općine koja je u okviru programa Erasmus, programa studentske razmjene boravila i radila  puna 2 mjeseca u glavnome gradu Portugala.

Točno razdoblje boravka u Portugalu bilo je od 21. lipnja do 26. kolovoza ove godine.

Poznato nam je kako joj je dobrodošlicu u Portugal osobno iskazao sam predsjednik Portugala gospodin Marcelo Rebelo de Sousa. Martina je predsjedniku prilikom susreta poklonila domaći med koji proizvodi njezina obitelj.

Osim glavnoga grada Lisabona, gdje je bila srdačno dočekana i imala se priliku družiti  sa predsjednikom države, posjetila je i susjedne gradove Sintru i Cascais, te portugalsku obalu.

U vrijeme boravka u Lisabonu, grad je slavio i svoj dan, dan svojega zaštitnika  Svetog Ivana, te također obilježavanje  40 godina prijateljstva grada Lisabona sa našim glavnim gradom Zagrebom, te 25 godina od uspostave diplomatskih odnosa između Portugala i Hrvatske.

Više...
 
DAN MOBILNOSTI ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
Utorak, 26 Rujan 2017 20:17

U ponedjeljak je u Jastrebarskom obilježen Dan mobilnosti Zagrebačke županije.

Od 2015. godine županija je u programe mobilnosti uložila oko 1,5 milijun kuna. Dakle u suradnji sa općinama i gradovima u pametne klupe, E punionice, biciklističke staze.

Isto je tokom ove godine realizirano i na području općine Krašić, gdje je na središnjem trgu postavljena P klupa, a uz zgradu općine i E punionica. Sigurno je da će se sa ovim programima nastaviti i u budućnosti, uz jače uključivanje Fonda za zaštitu okoliša u poticanju korištenja obnovljivih izvora energije.

Više...
 
ODRŽANA 3. SJEDNICA OPĆINSKOGA VIJEĆA
Subota, 23 Rujan 2017 21:07

U četvrtak, 21. rujna održana je 3. po redu sjednica općinskoga vijeća u novome sazivu.

Nakon usvajanja dnevnoga reda i završetka aktualnoga sata, uslijedila je prezentacija Akcijskoga plana rekonstrukcije, modernizacije i upravljanja sustavom javne rasvjete na području općine Krašić. Ova točka je bila i na prošloj sjednici, održanoj 12. srpnja, prezentirana od strane predstavnika  REGEA-a, Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, te je na ovoj sjednici bilo potrebno donijeti odluku o nastavku zajedničke provedbe navedenog Ugovora sklopljenog sa Zagrebačkom županijom sredinom 2014. godine, te odluku o načinu financiranja navedenoga projekta.

Nakon detaljne analize, ponovljene prezentacije cjelokupnog projekta i ponovne dugačke rasprave sa sedam glasova ZA donesena je Odluka da se sa projektom nastavlja, da će isti obuhvatiti minimalno 92 % sustava i da će se projekt djelom financirati putem kredita HBOR-a. Planirane uštede u iznosu od ca. 60 % koristiti će se za povrat uloženih sredstava, a sama realizacija uslijedila bi do kraja 2018.godine.

Sljedeća točka dnevnoga reda bila je vezana uz nabavku druge autocisterne za potrebe  VZO Krašić i DVD-a Krašić, jer je postojeća dotrajala i stara preko 35 godina. Kako se o istoj točci kroz rebalans proračuna raspravljalo i na 2. sjednici općinskoga vijeća, te je ista skinuta sa dnevnoga reda zbog potrebe dodatnog vremena za proučavanje materijala, na sjednicu su bili pozvani predstavnici Vatrogasne zajednice općine Krašić na čelu sa predsjednikom zajednice i predstavnici DVD-a Krašić.

Moglo se iz prve ruke čuti stanje i potrebe vatrogasaca, te postaviti pitanja koja se odnose na vatrogastvo na području općine Krašić. Nakon iscrpne rasprave navedena točka dnevnoga reda nije usvojena natpolovičnom većinom glasova i nije kao takva odobrena od strane općinskoga vijeća. Također ova točka bila je u prijedlogu načelnika za II. izmjene i dopune proračuna općine Krašić, te također nije dobila potrebnih sedam ruku podrške vijećnika, kao ni predviđene stavke za ovrhu Cipovec, zatim povećanje sredstava za sufinanciranje boravka djece u dječjemu vrtiću, povećanje stavki za sređivanje imovinsko-pravnih poslova vezanih uz općinske zgrade i imovine, za sređivanje legalizacije objekata, za projektnu dokumentaciju za uređenje potkrovlja zgrade stare općine, za projektnu dokumentaciju za uređenje fontane na središnjem trgu, što su sve planirani projekti za pripremiti i ishoditi potrebne dozvole za natječaje za europske fondove.  

 
OBAVIJEST O SAKUPLJANJA AMBALAŽNOG OTPADA SZB
Utorak, 19 Rujan 2017 15:08

Ispod se nalazi popis lokacija na kojima će se sakupljati ambalažni otpad od sredstava korištenih za zaštitu bilja.

Na području općine Krašić isti će se sakupljati 28.rujna u trgovini  'Penić-promet' na adresi Krašić  96, u vremenu  od  10.30 – 12.00  sati.

Popis lokacija.

 
Obavijest voda Krašić
Ponedjeljak, 18 Rujan 2017 11:41

Zbog velikih oborina proteklih dana, danas 18. rujna vršiti će se ispiranje sustava na vodocrpilištu Puškarov Jarak i vodospremi Okrug.

Stoga se obavještava sve korisnike na području vodosustava Pribić da opskrbe vodom neće biti do 13 h, u naselju Okrug i nekim mjestima i duže od navedenog vremena.

Vodu za piće je danas i sutra potrebno prokuhavati.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 150