Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
OBILJEŽENI OVOGODIŠNJI DANI OPĆINE KRAŠIĆ
Utorak, 15 Svibanj 2018 15:45

U nedjelju nastupom Kulturno-umjetničkih društava i zabavnim programom završena ovogodišnja proslava i obilježvanje Dana općine Krašić. Obilježavanje ovogodišnjih Dana općine započelo je procesijom od rodne kuće kardinala Stepinca u Brezariću, svečanim misnim  slavljem i svečanom sjednicom općinskoga vijeća u utorak, 08.svibnja kada je rođen zaštitnik naše općine blaženi kardinal Stepinac. Ove godine je obilježena 120-ta godišnjica njegova rođenja u selu Brezariću, te 25-ta obljetnica postojanja općine Krašić. U četvrtak su tradicionalno dodjeljena priznanja najboljim vinarima na ovogodišnjem ocjenjivanju vina, na kojem je bilo ukupno zaprimljeno rekordnih 166 uzoraka vina sa područja  3 županije, Zagrebačke, Karlovačke i Bjelovarsko-Bilogorske županije.

Program obilježavanja Dana općine nastavljen je u petak i subotu zabavnim programom, a u subotu ujutro i tradicionalnom 23.po redu likovnom kolonijom ‘Tragom svjetlosti i boja’, na kojoj se okupilo 20-ak umjetnika, dok je  u popodnevnim satima održana atletska utrka za učenice i učenike iz krašićke Osnovne škole 'Kardinal A. Stepinac', start je bio kod škole, a cilj u centru Krašića. Glavno sportsko događanje započelo je u 15 sati, kada je održana 21.po redu atletska utrka ‘Dolinom kardinala’ sa dvije dionice, kraćom u dužini od 11 km i dužom dionicom, polu maratonom od 21 km. U nedjelju je održana brdska biciklijada u suradnji sa PP Jastrebarsko i druga dječja smotra folklora uz domaći KUD Josip Torbar i  4 gostujuća Kulturno-umjetnička društva iz Lasinje, Vrhovca, Vučjaka i Donje Kupčine.

Više...
 
SVEČANO OBILJEŽEN DAN OPĆINE KRAŠIĆ I 25. OBLJETNICA NJEZINA POSTOJANJA
Srijeda, 09 Svibanj 2018 20:18

U utorak, 08. svibnja u Krašiću je svečanom sjednicom općinskoga vijeća obilježena 25. obljetnica osnutka općine Krašić, te 120. rođendan njezinog zaštitnika i najznamenitijeg sina ovoga kraja blaženoga Alojzija Stepinca.

Svečanoj sjednici su prisustvovali brojni uzvanici, gosti i prijatelji naše općine, a sve prisutne su pozdravili osim predsjednika vijeća i načelnika općine, gradonačelnik bratskoga nam Grada Slunja gospodin Katić, župan Zagrebačke županije gospodin Kožić, te gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Bandić.


U prijepodnevnim satima predstavnici općine, zajedno sa domaćim vjernicima i hodočasnicima su sudjelovali u procesiji od rodne kuće bl. Stepinca u Brezariću do župne crkve u Krašiću, gdje je potom biskup Varaždinski mons. Josip Mrzljak zajedno sa biskupom u miru mons.Jezerincem i braćom svećenicima služio svečano misno slavlje povodom 120. rođendana blaženika Alojzija Stepinca. U procesiji i na misnome slavlju sudjelovali su i svi učenici Osnovne škole kardinala Alojzija Stepinca sa svojim profesorima i učiteljima.


Nakon svete mise izaslanstva općine Krašić, Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Grada Slunja, općine Šenkovec i općine Lekenik položili su cvijeće kod kipa blaženoga Alojzija Stepinca. Javna priznanja općine Krašić.

Više...
 
ODRŽANA 8. SJEDNICA OPĆINSKOGA VIJEĆA
Srijeda, 02 Svibanj 2018 20:47

27. travnja održana je osma po redu sjednicu općinskoga vijeća. Na dnevnome redu našla su se izvješća o izvršenju pojedinačnih Programa, kao i izvršenje Proračuna općine za 2017. godinu.

Također je raspravljano o Planu zaštite od požara, potom Procjeni ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije, kao i o problematici u radu Voda.

Na samom početku sjednice na prijedlog nezavisne vijećnice Božice Jurinić sa dnevnoga reda sjednice sedam vijećnika iz vjećničke većine skinulo je 4. točke dnevnoga reda koje su se odnosile na I. izmjene i dopune Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, I. izmjene i dopune Programa gradnje objekata i uređaja komunalnih vodnih građevina, kao i I. izmjene i dopune Programa održavanja komunalne infrastrukture za djelatnosti iz članku 20. Zakona o komunalnom gospodarstvu.

4. točka skinuta sa dnevnoga reda je točka koja se odnosila na I. izmjene i dopune Proračuna općine Krašić za 2018. godinu.

Osim navedenih točaka koje su skinute na početku sjednice, na dnevnom redu sjednice vijeća nije uvrštena točka koja je na prošloj sjednici odgođena, a odnosila se na općinska mjesna groblja.

 
OCJENJIVANJE VINA KRAŠIĆ 2018.
Petak, 27 Travanj 2018 20:42

Udruga vinara, vinogradara i voćara „Dolina kardinala“ organizira drugu godinu u sklopu manifestacije 'Dani krašićkoga kraja'  koja će se ove godine održati od 10. – 13. svibnja prikupljanje uzorka vina.

Ukupno je zaprimljeno rekordnih 163 uzorka vina što je najviše do sada u proteklih 8 godina od kako su općina i Turistička zajednica općine Krašić ponovno pokrenule ocjenjivanje vina u Krašiću.

Najviše zaprimljenih uzoraka, točnije 135 radi se o bijelih mirnih nearomatičnih i aromatičnih  vina, od toga suhih 84 uzorka, a sa ostatkom šećera 51 uzorak. Zatim crna vina  - 18 uzorka , pjenušava vina – 5 uzorka i predikatna vina – 5 uzorka. Ocjenjivanje vina održati će se u petak i subotu 27.i 28. svibnja u prostoru DVD-a Krašić.

Vinarima će ovogodišnja priznanja, te proglašenje šampiona izložbe biti dodijeljena na otvorenju 'Dana krašićkoga kraja' 10.svibnja s početkom u  21 sat.

Više...
 
RADOVI NA UREĐENJU NERAZVRSTANIH CESTA
Petak, 27 Travanj 2018 10:02

U općini su u tijeku radovi na uređenju dijela nerazvrstanih cesta u Brleniću, Bukovici Prekriškoj, Krašiću, te spojne ceste Pribić - Kostel Pribićki.

Tokom ovoga tjedna trebali bi biti dovršeni pripremni građevinski radovi, te planirane prometnice biti pripremljene za polaganje asfalta.

Završetak radova asfaltiranja predviđa se kroz dva tjedna.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 165