Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
OBAVIJEST HEP-a POGONA OZALJ
Srijeda, 15 Svibanj 2019 21:50

HEP  Elektra  Karlovac   Pogon  Ozalj obavještava korisnike da će zbog planiranih radova na izgradnji nove  TS  i spajanje kapele Svetog Ivana u četvrtak, 16.05.2019. u vremenu od 08:00 - 14:00 h, bez opskrbe električnom energijom biti sljedeća naselja: dio Krašića (centar Krašića i prema Brezariću, zgrada Općine Krašić),   T S  Krašić  1.
Zahvaljuju  se na  razumijevanju.

 
PROSLAVLJEN DAN OPĆINE KRAŠIĆ I ROĐENDAN NJEZINA ZAŠTITNIKA
Četvrtak, 09 Svibanj 2019 10:19

U srijedu, 08. svibnja u općini Krašić svečano je proslavljen  njezin 26. rođendan i 121. rođendan njezina zaštitnika blaženoga kardinala Alojzija Stepinca.

U 10:00 sati svečanom procesijom od rodne kuće kardinala u Brezariću do crkve Presvetoga trojstva u Krašiću i svečanim misnim slavljem koje je predvodio prof.dr. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta započela je proslava rođendana našega zaštitnika. Nakon svete Mise načelnik općine sa suradnicima položio je cvijeće kod kipa kardinala Stepinca, cvijeće su položila i izaslanstva prijateljskoga grada Slunja, grada Otoka i glavnoga grada Zagreba, te predstavnici lokalnih udruga.

Prije svečane sjednice općinskoga vijeća domaćini i njihovi gosti obišli su gradilište parkirališta 'Krašić' koje  se uređuje i uskoro će biti asfaltirano za potrebe turista i hodočasnika koji u sve većem broju posjećuju Krašić.
Potom su se svi uputili u općinsku vijećnicu u zgradi općine gdje je održana Svečana sjednica općinskoga vijeća općine Krašić. Nakon što je predsjednik vijeća pozdravio prisutne i otvorio sjednicu, načelnik općine govorio je o realiziranom u proteklih godinu dana, o projektima vezanima uz komunalnu infrastrukturu od cestogradnje, sanacije klizišta, vodoopskrbe i odvodnje, elektroenergetskih prilika, te posebno projektima vezanima uz turizam, a koji se vežu uz novousvojeni Master plan razvoja turizma u općini Krašić.

Prisutnima su se osim načelnika obratili i predstavnik Zajednice općina u RH gospodin Andrić, potom predsjednik skupštine Zagrebačke županije gospodin Mikuljan, izaslanica Predsjednika  Hrvatskoga Sabora gospodina Jandrokovića, saborska zastupnica Marija Jelkovac i izaslanik Predsjednika Hrvatske Vlade gospodina Plenkovića, ministar uprave Lovro Kušćević.


Na kraju sjednice dodijeljena su i Javna priznanja za proteklu godinu. Priznanja je uručio načelnik općine gospodinu Anti Duvnjaku, predsjedniku Udruge Lučonoše domovinskoga rata, potom Krašićkim mažoretkinjama koje ove godine obilježavaju 10 godina postojanja na području općine Krašić i gospodinu Petru Vlašiću, dugogodišnjem direktoru Osnovne škole i jednom od pokretača izgradnje Vodovoda Pribić od kada je prošlo punih 50 godina.

Svečanoj sjednici su između ostalih nazočili državni tajnici gospodin Majdak i gospodin Nekić,  po prvi puta gosti iz Grada Otoka na čelu sa predsjednikom gradskoga vijeća gospodinom Drljepan, brojni načelnici i gradonačelnici iz prijateljskih općina i gradova, predstavnici udruga, vatrogasne i sportske zajednice općine Krašić, kao i počasni građanin naše općine general Mladen Markač.

Više...
 
POTPISANI SPORAZUMI U ŽUPANIJI ZA NOVU ŠKOLSKU GODINU
Srijeda, 08 Svibanj 2019 06:46

U utorak, 07. svibnja u Zagrebu su potpisani Ugovori između Zagrebačke županije kao osnivača, općina i Osnovnih škola sa njezinog područja. Sporazum je u ime općine Krašić potpisao načelnik, a u ime Osnovne škole kardinala Alojzija Stepinca ravnateljica Helena Beketić.

Navedenim sporazumom županija se obvezala izdvojiti 300,0 kuna po učeniku za nabavku radnih bilježnica za sve osnovnoškolce, a općina će podmiriti razliku do pune cijene, tako da za novu školsku godinu učenici i njihovi roditelji na području općine Krašić imaju osigurane uz udžbenike i sav ostali obvezan materijal za novu školsku godinu

Više...
 
VZO KRAŠIĆ ODRŽALA GODIŠNJU SKUPŠTINU
Ponedjeljak, 06 Svibanj 2019 21:09

U vatrogasnome domu u Prekrižju Vatrogasna zajednica općine Krašić 03. svibnja održala je 23. po redu redovnu godišnju skupštinu zajednice. Skupštini su se odazvali predstavnici sva tri Dobrovoljna vatrogasna društva koja ju čine.
Uz domaće članove skupštini su nazočili gosti iz Vatrogasnih zajednica općine Ravna Gora i susjednog Žumberka, kao i načelnik općine Krašić. Načelnik je pohvalio napredak u radu i funkcioniranju naše Vatrogasne zajednice, kao i na uspješnim financijskim rezultatima koji su zahvaljujući i velikoj financijskoj podršci općine iz godine u godinu sve bolji.

Istaknuta je nabavka posljednjih godina dosta novijih vozila, od navalnog, autocisterne, terenskog vozila, kombi vozila,  kapitalnih ulaganja u objekte, te prošlogodišnji dovršetak legalizacije objekata koji su bili nelegalno izgrađeni. Sada slijedi nabavka vozila za DVD Pribić, kao i obilježavanje 100. godišnjice rada i postojanja u što će se općina uz Vatrogasnu zajednicu maksimalno uključiti.
Ujedno tokom vikenda vatrogasci svetim misama i svečanim sjednicama slave blagdan svojega zaštitnika Svetog Florijana.

Više...
 
ODRŽANA SJEDNICA OPĆINSKOGA VIJEĆA
Srijeda, 01 Svibanj 2019 22:06

U ponedjeljak, 29. travnja održana je 14. sjednica općinskoga vijeća općine Krašić. Na sjednici se raspravljalo o programima za 2018. godinu, kao i o Proračunu za istu. Izvješće o izvršenju Proračuna za 2018. godinu nije prihvaćeno od strane vijećnika nezavisne liste B.Jurinić i 4 vijećnika HDZ-a.

Na sjednici je raspravljano i o nalazu Državne revizije za 2017. godinu, koja je dala mišljenje da je poslovanje općine u svim značajnim odrednicama obavljano u skladu sa zakonima, propisima i aktima. Mišljenje Državne revizije vezano uz financijske izvještaje je bezuvijetno, a vezano uz usklađenost poslovanja uvjetno.

Na sjednici je usvojen Plan gospodarenja otpadom za razdoblje 2018.-2023.godina.

Također je na sjednici donesena Odluka o sklapanju posebnih odnosa i prijateljstva sa Gradom Otokom u Vukovarsko-Srijemskoj županiji. Donesena je odluka o kupnji katastarske čestice u Dolu koja je bila potrebna za rješavanje imovinsko-pravnih poslova za pristupni put groblju u Dolu.

Na dnevnome redu sjednice bila je točka i prijedlog načelnika za usklađenje naknada za sudjelovanje na sjednicama vijeća i radnih tijela vijeća. Prijedlog načelnika nije dobio natpolovičnu podršku potrebnu za usvajanje, nego je poseban prijedlog nezavisne vijećnice Jurinić podržalo sedam vijećnika i izglasalo povećanje navedenih naknada sa 300,00 kuna po održanoj sjednici što je bilo za sve vijećnike do sada, na 500,00 kuna fiksno mjesečno za predsjednika vijeća, te 350,00 kuna za vijećnike po održanoj sjednici vijeća. Tokom trajanja  sjednice od strane predsjednika vijeća je nije dana riječ i zabranjeno sudjelovanje zamjeniku načelnika u raspravama o točkama dnevnoga reda.

Načelnik je na kraju sjednice kratko istaknuo problematiku vezanu uz nabavku vatrogasnog vozila za DVD Pribić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 187