Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
LJETNA KAMPANJA 'PAS ČIPIRAN, SKRBNIK MIRAN'
Srijeda, 20 Lipanj 2018 14:34

Udruga Prijatelji životinja tradicionalno nastavlja s ljetnom kampanjom „Obitelj na more, a pas na ulicu?!”.

Ovogodišnjim sloganom „Pas čipiran, skrbnik miran”, a koji prenosi naša ugledna i omiljena glumica Ksenija Pajić, želi se skrenuti pozornost na zakonsku obavezu mikročipiranja pasa čime se olakšava pronalazak izgubljenog psa, ali i sankcioniranje neodgovornih skrbnika.

Više...
 
Ministarstvo gospodarstva objavilo video edukaciju o inovacijskim vaucerima i certifikaciji
Utorak, 19 Lipanj 2018 08:57

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organiziralo je informativnu radionicu za dostavu projektnih prijedloga za pozive „Certifikacijom proizvoda do tržišta“ i „Inovacijski vaučeri za MPS-ove“, a cjelokupan sadržaj radionica dostupan je na Youtube kanalu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Informacije se nalaze u ovdje.

 
POTPISANI SPORAZUMI ZA NABAVKU UDŽBENIKA ZA OSNOVNOŠKOLCE
Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 14:37

Nakon potpisa Sporazuma između Županije, Osnovne škole 'Kardinala Alojzije Stepinac' i općine, potpisani su i sporazumi sa općinom Žumberak i gradom Jastrebarsko za djecu sa njihovog područja o sufinanciranju nabavke udžbenika za školsku godinu 2018./2019.

Ukupno u novoj školskoj godini Osnovnu školu 'Kardinal Alojzije Stepinac' zajedno sa područnim školama u Vukšin Šipku, Prekrižju i Kostanjevcu trebalo bi pohađati nešto malo manje od dvjesto učenika. Navedenom odlukom o sufinanciranju nabavke udžbenika za učenike sa područja koje pokriva Osnovna škola 'Kardinala Alojzija Stepinca' Krašić sigurno će biti velika pomoć roditeljima djece koja pohađaju našu školu.

Sama općina planirala je izdvojiti do 200,00 kuna po učeniku kao pomoć roditeljima za nabavku udžbenika i zbog skromnijih financijskih mogućnosti  ne bi mogla samostalno izdvojiti toliko sredstava za nabavku udžbenika i pomoćnih sredstava za školsku godinu 2018./2019. kao što će to sada biti slučaj. Sada dakle na iznos koji izdvajaju općine i grad od 200,00 kuna po učeniku pridodajemo iznos od  470,00 kuna po učeniku od strane županije, dolazimo do ukupno 670,00 kuna koje će biti ove godine izdvojene po učeniku za nabavku udžbenika.

Po izračunima škole ove godine navedeni iznos pokriti će prema popisu udžbenika:

  • za obrazovne predmete i dio radnih bilježnica, a postotak sufinanciranih udžbenika je oko 80% za razrednu i oko 60% za predmetnu nastavu. Sufinanciranjem će biti obuhvaćeni svi učenici naše škole.

Cjelokupni postupak nabavke udžbenika provodi škola i sve obavijesti vezano uz nabavku udžbenika, popise udžbenika i slično moći će se dobiti u Osnovnoj školi u Krašiću.

Razmjena udžbenika nije organizirana od strane škole, ali je uobičajena između roditelja naših učenika.

 
PREPORUKA GRAĐANIMA - ZAŠTITA OD VRUĆINA
Utorak, 12 Lipanj 2018 09:39

Zbog naglog porasta temperatura Hrvatski zavod za javno zdravstvo uputio je preporuke stanovništvu za zaštitu od visokih temperatura.

Županijski centar 112 Zagreb vezano uz pojavu toplinskih valova, poziva stanovništvo da se drži preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te da u slučaju potrebe zovu broj 112.
 
http://www.hzjz.hr/novosti/preporuke-za-zastitu-od-vrucina/

 
POTPISAN UGOVOR O NABAVCI BESPLATNIH UDŽBENIKA ZA SVE OSNOVNOŠKOLCE
Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018 14:07

U ponedjeljak, 04. lipnja u Zagrebačkoj županiji potpisan ugovor je između županije, općine Krašić i Osnovne škole 'Kardinala Alojzija Stepinca' za nabavku udžbenika za sve učenike koji pohađaju Osnovnu školu.

Po navedenom sporazumu sve učenike prvog dana školske godine 2018./2019. u školskim klupama dočekati će besplatni udžbenici. Cijena udžbenika razlikuje se za svaki razred, a prema sporazumu zagrebačka županija sufinancirati će fiksni iznos od 470 kuna po učeniku, dok će općina osigurati ostataka sredstava u skladu sa svojim proračunskim mogućnostima.

Za sve škole kojima je osnivač županija postupak javne nabave provoditi će same škole, odnosno za područje općine Krašić škola 'Kardinala Alojzija Stepinca'.

Novu školsku godinu Osnovnu školu 'kardinala Alojzija Stepinca' prema raspoloživim podaci pohađati će 191 redovitih učenika. U ime općine ugovor je potpisao načelnik općine Petković Fajnik, a u ime škole ravnateljica Helena  Beketić.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 165