Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9Javna nabava


u slikama

Općina Krašić - vijesti:
LOVCI PROSLAVILI DAN SVOJEG ZAŠTITNIKA
Subota, 04 Studeni 2017 15:21

U petak, 03. studenog lovci Lovačke udruge 'Fazan' Krašić obilježili su blagdan svojeg zaštitnika, Svetog Huberta. Najprije su u svečanim odorama i povorci preko središnjeg trga u Krašiću prodefilirali do spomenika bl. Stepinca i crkve Sv. Trojstva gdje je kasnije služeno misno slavlje sa početkom u 18.00 h.

Više...
 
POTPISAN UGOVOR O KAPITALNOJ POTPORI
Petak, 03 Studeni 2017 14:18

U četvrtak, 2. studenog u Zagrebačkoj županiji načelnik Petković Fajnik sa županom Kožićem potpisao je ugovor za kapitalne potpore kao pomoć županije u realizaciji projekata na području komunalne infrastrukture, odnosno cestogradnje.

Ukupno je izdvojeno za navedene projekte komunalne infrastrukture na području županije 4,9 milijuna kuna. Također je Zagrebačka županija nedavno potpisala i ugovore za bespovratne potpore za gospodarstvenike sa područja županije, za što je izdvojila 7,2 milijuna kuna iz proračuna.

Više...
 
BLAGDAN SVIH SVETIH
Srijeda, 01 Studeni 2017 21:09

Danas se obilježava blagdan Svih svetih, dan kada obilazimo grobove svojih najmilijih, rodbine i prijatelja, te im paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća odajemo počast. Posebno se na ovaj blagdan trebamo prisjetiti i svih poginulih hrvatskih branitelja koji su položili svoj život za domovinu Hrvatsku.

Više...
 
SUFINANCIRANJE BORAVKA DJECE U DJEČJEM VRTIĆU
Četvrtak, 26 Listopad 2017 14:06

Na žalost kao što smo naveli u dopisu upućenom roditeljima općina nije u mogućnosti sufinancirati boravak djece u dječjemu vrtiću tokom mjeseca studenoga i prosinca, jer na navedenoj stavci su potrošena sva sredstva i potrebno ju je povećati.

Nakon što su predložene izmjene i dopune Proračuna na prvoj radnoj sjednici održanoj 12.srpnja skinute sa dnevnoga reda sjednice, iako je upravo gospodin Ilijanić kao predsjednik općinskoga vijeća navedeni dnevni red predložio i proslijedio općinskim vijećnicima. Na navedeni prijedlog dnevnoga reda podnesen je od strane nezavisne liste prijedlog da se navedena točka koja se tiče izmjena i dopuna Proračuna skine sa dnevnoga reda, što je na žalost podržala većina vijećnika, uključujući i samog predsjednika vijeća. Potom su ponovno izmjene i dopune Proračuna općine Krašić predložili na dnevni red iduće sjednice vijeća koja je održana  21. Rujnu 2017.godine.

Na  3.po redu sjednici općinskoga vijeća usvojen je predloženi dnevni red i navedena točka sa izmjenama i dopunama Proračuna općine Krašić. Prije sjednice, 19.rujna održana je i sjednica Odbora za financije koji je razmatrao detaljno elaborirane sve prijedloge za izmjene i dopune Proračuna. Dakle posebno je objašnjeno razlozi za povećanje i iznosi sa kojima općina sufinancira boravak djece u dječjemu vrtiću. Na žalost na odboru je gospodin predsjednik odbora Damir Ilijanić iznio zaključak: 'da kao Odbor za financije ne bi mogli dati pozitivno mišljenje vezano uz izmjene i dopune proračuna', drugim riječima da se ne prihvaća predložene izmjene i dopune Proračuna, bez ikakvih drugih zaključaka, o čemu postoji i zapisnik. Treba naglasiti da se sve ovo događa i raspravlja nakon preko 70 dana od kada su svi vijećnici imali materijale koji se tiču navedenih II.izmjena i dopuna Proračuna.

Na sjednici općinskoga vijeća je na žalost također navedena Odluka o izmjenama i dopunama, odnosno prijedlog načelnika odbijen uz samo jednu stavku koja se prihvaća, što je bila novina u odnosu na Odbor za financije gdje nije bilo konkretnog prijedloga. Dakle gospodin Ilijanić je iščitao da se prihvaća zamjena broja konta koji se tiče sredstava izravnanja i smanjenje sredstava za kapitalne potpore javnim poduzećima. Sve ostalo predloženo i obrazloženo redom, od sufinanciranje boravka djece u dječjem vrtiću, sufinanciranje nabavke novije autocisterne, povećanje sredstava za legalizaciju objekata, za projektnu dokumentaciju za  rekonstrukciju fontane i uređenje potkrovlja stare općine za buduću knjižnicu i čitaonicu, što su projekti koje planiramo sa partnerima iz Slovenije za EU fondove je odbijeno, također odbijeno je povećanje, odnosno usklađenje vezano uz održane lokalne izbore, povećanje stavke vezano uz ovrhu 'Cipovec' i ostala manja usklađenja koja se tokom godine pokažu kao potrebna.

Moramo kazati da nešto što je moglo biti usvojeno još u mjesecu srpnju, nije usvojeno ni gotovo dva i pol mjeseca kasnije. Nakon svega načelniku općine kao predlagaču nije preostalo ništa drugo nego povući na Odboru za financije i na općinskome vijeću odbijene II. izmjene i dopune Proračuna općine.

U međuvremenu je općina održala sastanak sa ravnateljicom dječjega vrtića, te je dogovoreno da će u ponedjeljak 30.listopada biti održan zajednički sastanak općine, roditelja i dječjega vrtića 'DIDI' na istu temu.

Ukoliko na idućoj sjednici vijeća, koja će biti održana idućega tjedna bude usvojen prijedlog načelnika za II.izmjene i dopune Proračuna općine, sufinanciranje boravka djece u dječjem vrtića biti će nastavljeno na dosadašnji način.

Do navedene situacije nije trebalo ni doći da postoji imalo želje za stručnim, konstruktivnim i objektivnim radom u općinskome vijeću svih vijećnika.


Preuzmite dopis

 
OBAVIJEST HEP- a OZALJ
Srijeda, 18 Listopad 2017 09:59

HEP Karlovac, pogon Ozalj obavještava sve korisnike da će zbog planiranih radova na  TS 110/35 kV POKUPLJE, u petak 20.10.2017., u vremenu od 14 – 18 h  biti bez opskrbe električnom energijom cijelokupno područje koje pokriva  Pogon  Ozalj.
Hvala na razumijevanju,

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 150