Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
ZAVRŠNO ASFALTIRANJE CESTA
Četvrtak, 07 Ožujak 2019 21:48

Ovoga tjedna uz gotovo idealne vremenske prilike nastavljeni su završni radovi na asfaltiranju općinskih cesta. Prva dionica koja je dovršena je spojna cesta u Krašiću 'Čačkovina', potom spojna cesta Krašić-Hruškovac, a ovih dana biti će dovršene i presvučene novim asfaltom preostale dionice u Prekrižju, Pribiću i Čunkovoj Dragi. Ukupna vrijednost radova u tijeku je preko šestotisuća kuna.

Više...
 
POZIV LAG-a VALLIS COLAPIS
Srijeda, 06 Ožujak 2019 19:29

LAG  poziva zainteresirane poljoprivrednike da sudjelujete na Agrometerološkoj radionici koja će se održati u Velikoj vijećnici Grada Karlovca 12. ožujka 2019. s početkom u 9:30h u organizaciji
Grada Karlovca, Državnog Hidrometeorološkog zavoda i Hrvatskog agrometeorološkog društva.

POZIV

 
ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE OPĆINA
Srijeda, 06 Ožujak 2019 14:38

U utorak, 05. ožujka održana je u Rugvici godišnja skupština Udruge općina u Republici Hrvatskoj. Skupštinu Udruge čine općine sa područja cijele Republike Hrvatske, njih preko 300 punopravne su članice udruge općina.
Jučer se u Rugvici okupilo preko 160 načelnica i načelnika na redovnoj godišnjoj Programskoj skupštini udruge. Osim izvješća o radu za 2018. godinu, te usvajanja program rada i financijskoga program za 2019. godinu, svakako najvažniji dio skupštine bio je usvajanje novoga Statuta udruge, kojim je promijenjen njezin naziv u Hrvatsku zajednicu općina u republici Hrvatskoj.

Skupštini je nazočio i predsjednik Vlade gospodin Andrej Plenković zajedno sa ministrom financija i ministrom uprave. Premijer je kazao predstavnicima općina da su četiri glavna stupa suradnje između Vlade i lokalne samouprave: iskreni dijalog i partnerstvo, jačanje funkcionalne decentralizacije, fiskalna decentralizacija i potpora konkretnim prijedlozima za ravnomjeran regionalni razvoj Hrvatske.
Premijer Plenković još je kazao vezao uz optimalizaciju postojećeg sustava:
'Tu sukno i škare nisu dobre kod nekoga tko detaljno ne razumije vašu ulogu'.
 Skupštini Zajednice općina nazočio je i načelnik općine Krašić.

Više...
 
DEFINIRANI DALJNJI KORACI VEZANI UZ POSTAVLJANJE SPOMENIKA KARDINALU FRANJI KUHARIĆU
Srijeda, 06 Ožujak 2019 01:30

Nakon održanog sastanka u općini Krašić 20. veljače na kojem su utvrđene zajedničke smjernice za postavljanje spomenika kardinalu Franji Kuhariću kod župne crkve u Pribiću Crkvenom, kada je navedeno da će se od strane Nadbiskupskog duhovnoga stola u roku sedam dana odlučiti o samom kipu, njegovu izrađivaču i ostalim detaljima vezanima uz isti.

Prihvaćane su svi zaključci, odnosno dogovori postignuti između općine Krašić, Zagrebačke nadbiskupije, župe sv. Siksta Pribić i Konzervatorskog odjela Zagreb vezani uz podizanje spomen obilježja kardinalu Franji Kuhariću uz crkvu sv. Siksta u župi Pribić. Nadbiskupski duhovni stol preuzima na sebe obvezu izrade spomenika kardinala Franje Kuharića, koji će biti novo originalno djelo, a općina se obvezuje biti operativni nosilac projekta kroz izradu potrebne dokumentacije za postavljanje kipa, sređivanje imovinsko-pravnih odnosa, troškove samog lijevanja i postavljanja kipa, kao i uređenje okoliša samoga kipa i manjega prostora ispred crkve. Sve navedeno planira se realizirati i dovršiti ukoliko bude sve prema terminskome planu do mjeseca listopada tekuće godine, koja se u župi sv. Siksta obilježava kao Godina kardinala Franje Kuharića.

 
NAČELNIK POSJETIO MINISTARSTVO MORA, PROMETA I INFRASTRUKTURE
Ponedjeljak, 04 Ožujak 2019 19:58

U petak, 01. ožujka načelnik općine Petković Fajnik posjetio je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture gdje je u Upravi za EU fondove i strateško planiranje održao sastanak sa pomoćnikom ministra gospodinom Bilaver.

Tom prilikom upoznao je pomoćnika ministra vezano uz trenutne projekte u općini vezane uz prometnu i javnu infrastrukturu, sa posebnim osvrtom na njezin daljnji razvoj i potrebe koje su zadane novoizrađenim Master planom za razvoj turizma u Dolini kardinala, kao i drugim strateškim dokumentima dijelovi kojih se odnose na prometnu problematiku.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 180