Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9



Proračun


Javna nabava


u slikama

Općina Krašić - vijesti:
SVEČANO OBILJEŽEN DAN OPĆINE KRAŠIĆ I 25. OBLJETNICA NJEZINA POSTOJANJA
Srijeda, 09 Svibanj 2018 20:18

U utorak, 08. svibnja u Krašiću je svečanom sjednicom općinskoga vijeća obilježena 25. obljetnica osnutka općine Krašić, te 120. rođendan njezinog zaštitnika i najznamenitijeg sina ovoga kraja blaženoga Alojzija Stepinca.

Svečanoj sjednici su prisustvovali brojni uzvanici, gosti i prijatelji naše općine, a sve prisutne su pozdravili osim predsjednika vijeća i načelnika općine, gradonačelnik bratskoga nam Grada Slunja gospodin Katić, župan Zagrebačke županije gospodin Kožić, te gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Bandić.


U prijepodnevnim satima predstavnici općine, zajedno sa domaćim vjernicima i hodočasnicima su sudjelovali u procesiji od rodne kuće bl. Stepinca u Brezariću do župne crkve u Krašiću, gdje je potom biskup Varaždinski mons. Josip Mrzljak zajedno sa biskupom u miru mons.Jezerincem i braćom svećenicima služio svečano misno slavlje povodom 120. rođendana blaženika Alojzija Stepinca. U procesiji i na misnome slavlju sudjelovali su i svi učenici Osnovne škole kardinala Alojzija Stepinca sa svojim profesorima i učiteljima.


Nakon svete mise izaslanstva općine Krašić, Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Grada Slunja, općine Šenkovec i općine Lekenik položili su cvijeće kod kipa blaženoga Alojzija Stepinca. Javna priznanja općine Krašić.

Više...
 
ODRŽANA 8. SJEDNICA OPĆINSKOGA VIJEĆA
Srijeda, 02 Svibanj 2018 20:47

27. travnja održana je osma po redu sjednicu općinskoga vijeća. Na dnevnome redu našla su se izvješća o izvršenju pojedinačnih Programa, kao i izvršenje Proračuna općine za 2017. godinu.

Također je raspravljano o Planu zaštite od požara, potom Procjeni ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije, kao i o problematici u radu Voda.

Na samom početku sjednice na prijedlog nezavisne vijećnice Božice Jurinić sa dnevnoga reda sjednice sedam vijećnika iz vjećničke većine skinulo je 4. točke dnevnoga reda koje su se odnosile na I. izmjene i dopune Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, I. izmjene i dopune Programa gradnje objekata i uređaja komunalnih vodnih građevina, kao i I. izmjene i dopune Programa održavanja komunalne infrastrukture za djelatnosti iz članku 20. Zakona o komunalnom gospodarstvu.

4. točka skinuta sa dnevnoga reda je točka koja se odnosila na I. izmjene i dopune Proračuna općine Krašić za 2018. godinu.

Osim navedenih točaka koje su skinute na početku sjednice, na dnevnom redu sjednice vijeća nije uvrštena točka koja je na prošloj sjednici odgođena, a odnosila se na općinska mjesna groblja.

 
OCJENJIVANJE VINA KRAŠIĆ 2018.
Petak, 27 Travanj 2018 20:42

Udruga vinara, vinogradara i voćara „Dolina kardinala“ organizira drugu godinu u sklopu manifestacije 'Dani krašićkoga kraja'  koja će se ove godine održati od 10. – 13. svibnja prikupljanje uzorka vina.

Ukupno je zaprimljeno rekordnih 163 uzorka vina što je najviše do sada u proteklih 8 godina od kako su općina i Turistička zajednica općine Krašić ponovno pokrenule ocjenjivanje vina u Krašiću.

Najviše zaprimljenih uzoraka, točnije 135 radi se o bijelih mirnih nearomatičnih i aromatičnih  vina, od toga suhih 84 uzorka, a sa ostatkom šećera 51 uzorak. Zatim crna vina  - 18 uzorka , pjenušava vina – 5 uzorka i predikatna vina – 5 uzorka. Ocjenjivanje vina održati će se u petak i subotu 27.i 28. svibnja u prostoru DVD-a Krašić.

Vinarima će ovogodišnja priznanja, te proglašenje šampiona izložbe biti dodijeljena na otvorenju 'Dana krašićkoga kraja' 10.svibnja s početkom u  21 sat.

Više...
 
RADOVI NA UREĐENJU NERAZVRSTANIH CESTA
Petak, 27 Travanj 2018 10:02

U općini su u tijeku radovi na uređenju dijela nerazvrstanih cesta u Brleniću, Bukovici Prekriškoj, Krašiću, te spojne ceste Pribić - Kostel Pribićki.

Tokom ovoga tjedna trebali bi biti dovršeni pripremni građevinski radovi, te planirane prometnice biti pripremljene za polaganje asfalta.

Završetak radova asfaltiranja predviđa se kroz dva tjedna.

Više...
 
VZO KRAŠIĆ ODRŽALA 22. GODIŠNJU SKUPŠTINU
Ponedjeljak, 23 Travanj 2018 12:52

U subotu, 21. travnja održana je 22. redovna godišnja skupština Vatrogasne zajednice općine Krašić.

Nakon uvodnog govora predsjednika, detaljna izvješća za 2017. godinu podnijeli su zapovjednik Vladimir Bucković, tajnik Roberto Ilijanić i blagajnik Tomislav Ilijanić. Usvojen je plan rada i financijski plan za 2019. godinu.

Načelnik općine pohvalio je rad i suradnju unutar same Vatrogasne zajednice, te je ujedno predsjedniku uručio novoizrađeni Plan zaštite od požara, kao i Procjenu ugroženosti od požara.

Skupštinu su svojim prisustvom podržali gosti iz Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, te Vatrogasnih zajednica grada Jastrebarsko i općina Žumberak, Klinča Sela i Pisarovina.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 162