Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Udruge

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Općina Krašić - vijesti:
JAVNI POZIV ZA DODJELU STIPENDIJA OPĆINE KRAŠIĆ ZA ŠKOLSKU/AKADEMSKU 2020./2021.GODINU
Četvrtak, 15 Listopad 2020 22:45

Općina  Krašić  poziva  srednjoškolce i redovne studente da se jave na poziv za dodjelu stipendija srednjoškolcima i redovnim studentima sa područja Općine  krašić.  Javni poziv nalazi se u  privitku.

 
HUMANITARNA AKCIJA ZA OBNOVU SPOMEN KUĆE 'STEPINAC' U KRAŠIĆU
Srijeda, 14 Listopad 2020 22:30

U organizaciji i na inicijativu predsjednika  Udruge gospodina Ante  Duvnjaka i  Udruge  'LUČONOŠE'  iz Kaštel  Lukšića od  sutra  
 
15.listopada  biti  će  otvorena  telefonska  linija      0 6 0      9 0 0 6
 
Na navedeni broj telefona  moći će  se jednim pozivom donirati  5,00  kuna  bez  PDV-a  za  Obnovu  'Spomen kuće  Stepinac' u Krašiću,
 
čija temeljita obnova je započeta i iziskuje  velika sredstva.   Udruga  'Lučonoše'  i  Župa  Presvetoga  trojstva Krašić  zahvaljuju svima
 
koji će se uključiti i  pripomoći ovu hvale vrijednu humanitarnu akciju za obnovu  Kulturnoga dobra nulte kategorije.      
 
Navedena telefonska linija biti će otvorena  do  13.11.2020.godine, dakle nepunih mjesec  dana.   Nazovite i donirajte!

 
NOVE ODLUKE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE
Utorak, 13 Listopad 2020 21:38

Stožer  civilne  zaštite  Republike Hrvatske jučer je donio tri nove Odluke vezano uz zaštitu pučanstva od bolesti  COVID – 19, odnosno koronavirusa. Kako je drugi val zaraze u RH, ali i diljem  zemalja Europske unije poprimio značajne razmjere, odnosno svakodnevno je sve veći broj zaraženih, a time i sve veći broj kontakata u samoizolaciji mjere su dodatno postrožene.
Od iznimne je važnosti sve mjere koje su na snazi  poštivati i provoditi, kako bi se zaraza maksimalno smanjila i kako bi što manji broj ljudi istovremeno bio zahvaćen opasnošću od koronavirusa, bilo kao zaraženi, bilo kroz samoizolaciju zbog kontakta za zaraženima.
Najvažnije Odredbe kroz  tri nove Odluke odnose se na obavezno nošenje maski za lice ili medicinskih maski u svim zatvorenim prostorima: - zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne skrbi
-          u javnom prijevozu
-          u trgovačkim i ugostiteljskim djelatnostima
-          u uredima
-          u vjerskim objektima
-          na sportskim događanjima
-          na svim društvenim i javnim okupljanjima u zatvorenom prostoru.
 
Epidemiološka mjera ograničavanja društvenih okupljanja u zatvorenim i otvorenim prostorima odnosi se na sva okupljanja na kojima se okuplja  više od  50 osoba. Za sva takova okuplja potrebno je zatražiti i dobiti pisanu suglasnost županijskog Stožera  civilne  zaštite.
 
Organizatori događanja sa  preko  50 sudionika su najodgovorniji za provođenje i poštivanje  svih mjera.
Naveden Odluke nalaze se u prilogu.

Civilna zaštita općine  KRAŠIĆ
I
 
MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
RAVNATELJSTVO CIVILNE ZAŠTITE
PODRUČNI URED CIVILNE ZAŠTITE ZAGREB
ŽUPANIJSKI CENTAR 112 ZAGREB

Odluka društvena okupljanja

Odluka nužna mjera - maske

Odluka - okupljanja 
ZAPOČELI RADOVI NA IZRADI PROJEKTNE DOKUMENTACIJE
Nedjelja, 11 Listopad 2020 21:18

Nakon potpisa ugovora započeli radovi na izradi projektne dokumentacije za izradu kanalizacijske mreže u Brezariću i Krašiću.

U petak je izvođač radova uveden u posao i za vodoopskrbnu mrežu u Mirkopolju. Obiđen je cjelokupan teren sa nešto preko 3 km vodoopskrbne mreže, pregled lokacija za prelazak preko rijeke Kupe, kao i selo Trg na području Grada Ozlja odakle se navedena vodoopskrbna mreža planira spojiti. Radovi na geodetskoj izmjeri na terenu uskoro će biti započeti i u selu Mirkopolje.

Ujedno je načelnik općine sa projektantima obišao dio planirane kanalizacijske trase u Brezariću i Krašiću.

Više...
 
OTVORENA 'STAZA BLAŽENOG ALOJZIJA STEPINCA'
Ponedjeljak, 05 Listopad 2020 21:38

U nedjelju, 04. listopada nakon jutarnje svete mise na središnjem trgu u Krašiću blagoslovljeni su plodovi njiva i rada ruku čovječjih, na tradicionalnoj manifestaciji 'Dani kruha'.
Nakon blagoslova hrane i plodova uslijedilo je svečano otvorenje planinarsko-hodočasničke staze posvećene kako joj i samo ime kaže blaženom Alojziju Stepincu, odnosno stazama kojima je hodao i koračao naš blaženik tokom svojega zatočeništva od 1951.-1960.godine u Župnoj kući u Krašiću. Stazu je blagoslovio i otvorio velečasni Ivan Vučak, upravitelj župa Krašić i Prekrižje. O stazi je govorio njezin idejni začetnik i inicijator gospodin Mladen Kuka, poznati karlovački planinar, putopisac i novinar te veliki poštivatelj lika i djela blagopokojnog kardinala i zaljubljenik u prekrasan krašićki kraj. Sama ideja rodila se još prošle godine, a njezina realizacija započeta je u mjesecu siječnju. Načelnik općine je između ostaloga kazao:
Zbog situacije sa korona krizom sve je malo prolongirano sa proljeća kada slavimo 'Dane općine' za jesen, kada tradicionalno obilježavamo prvog vikenda mjeseca listopada proglašenje kardinala Stepinca blaženim i održavamo 'Dane kruha'. Hvala Bogu da smo i sada mogli ovoga vikenda sve ove važne datume obilježiti, redom, otvoriti likovnu koloniju 'Tragom svjetlosti i boja', obilježiti prvu godišnjicu postavljanja spomenika kardinalu Franji Kuhariću u Pribiću u petak i danas uz 'Dane kruha' otvoriti ovu prekrasnu stazu. Vjerujemo kako će ova staza pripomoći u daljnjem razvoju vjerskog turizma i općenito turizma u našoj tako lijepo nazvanoj 'Dolini kardinala'. Često nismo ni svjesni, da smo privilegirani da svakodnevno možemo koračati putevima i stazama kojima je hodao i šetao naš blaženik, a vjerujemo vrlo brzo i svetac Alojzije Stepinac. Ova staza osim za bolje upoznavanje prirodnih i kulturnih ljepota i vrednota naše općine za sve brojne hodočasnike koji dolaze u Krašić, simbolički će povezati i općinu Krašić i grad Ozalj. Hvala svima koji su se priključili i na bilo koji način pripomogli u realizaciji ove prekrasne 'Staze blaženog Alojzija Stepinca', a posebno gospodinu Mladenu Kuki. Siguran sam da ćemo svi uživati u ovoj stazi i jedva čekam da je danas zajedno obiđemo.'
U nedjelju je 60-ak planinara i zaljubljenika u prirodu po prvi puta obišlo stazu i pet kontrolnih točaka, od Krašića, Sv. Ivana, Sv. Ane i Jezerina sa završetkom na prekrasnom Loviću Prekriškom. Okupili su se gosti iz susjednih Karlovca, Jastrebarskog, Ozlja, Samobora, Zagreba, Plaškog i drugih mjesta. Od strane Lovića Prekriškog u isto vrijeme uputilo se 150 mladih koji su došli u Krašić hodočastiti blaženom Stepincu i popodne slaviti svetu misu. Bio je to prekrasan i sadržajan dan u Krašiću i 'Dolini kardinala'.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 222