Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

UdrugeDigitalna pristupačnost

u slikama

Općina Krašić - vijesti:
Molitvena devetnica za proglašenje blaženog Alojzija Stepinca svetim
Srijeda, 12 Siječanj 2011 13:55

stepinacI ove godine povodom Stepinčeva župa Krašić organizira devetnicu za njegovo proglašenje svetim. Raspored molitvenog slavlja po dekanatima:

Srijeda 2. veljače 2011. - župa Krašić, klanjanje, blagoslov svijeća kod Marijinog kipa u dvorištu, procesija u crkvu i sveta misa. Slavlje započinje krunicom u 16 sati, klanjanjem u 16:30 i svetom misom u 17 sati.

Četvrtak 3. veljače 2011. - Dugoreško - mrežnički dekanat. Tema propovjedi tjelesna djela milosrđa: Gladna nahraniti, žedna napojiti.

Petak 4. veljače 2011. - Karlovački dekanat. Tema propovjedi: siromaha odjenuti, putnika primiti.

Subota 5. veljače 2011. - Jaskanski dekanat. Tema propovjedi: bolesna i utamničena pohoditi, roba otkupiti.

Nedjelja 6. veljače 2011. - Liturgija istočnog obreda . Predvodi Msgr. Nikola Kekić sa svojim svećenicima i pjevačima. Tema propovjedi: mrtva pokopati - osvrnuti se na problem pokopa kardinala Alojzija Stepinca, njegov stav o ukopu.

Ponedjeljak 7. veljače 2011. - Dugoselski dekanat. Tema propovjedi: dvoumna savjetovati, neuka poučiti.

Utorak 8. veljače 2011. - Ozaljsko lipnički dekanat. Tema propovjedi: grešnika pokarati, žalosna i nevoljna utješiti.

Srijeda 9. veljače 2011. - Novozagrebački dekanat. Tema propovjedi: uvredu oprostiti, nepravdu strpljivo podnositi.

Četvrtak 10. veljače 2011. - Stepinčevo. Svete mise:  u 8 sati jutarnja misa, u 11 sati glavna misa, svečano misno slavlje predvoditi će biskup dr. Ivan Šaško - pomoćni biskup Zagrebački. U 17 sati sveta misa za domaće vjernike i školsku djecu. Misno slavlje će predvoditi Vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac.

 
Puštena u rad javna rasvjeta u Bukovici, Gornjem i Donjem Prekrižju
Utorak, 14 Prosinac 2010 13:37

bukovicaNakon potpisivanja ugovora sa Hrvatskom elektroprivredom o rekonstrukciji niskonaponske mreže još u veljači ove godine i početka radova u svibnju, u petak 10.12.2010. puštena je u rad i javna rasvjeta u naseljima Bukovica Prekriška, Donje i Gornje Prekrižje. Osim rasvjete izvršena je i kompletna rekonstrukcija niskonaponske mreže u navedenim naseljima, te još Mrakužićima i Pavlićima. Dograđena je postojeća trafostanica u Gornjem Prekrižju, te postavljene potpuno nove u Bukovici Prekriškoj, Mrakužićima i Pavlićima. Ovime je zaokružena cjelokupna planirana investicija čija je ukupna vrijednost preko milijun kuna. Stanovnici navednih naselja su presretni da su nakon gotovo 10-ak godina čekanja na javnu rasvjetu konačno dočekali da rasvijeta i kod njih svijetli.

Više...
 
Rekonstrukcija niskonaponske mreže i postavljanje javne rasvjete
Utorak, 30 Studeni 2010 20:56

hutinNakon potpisivanja ugovora o rekonstrukciji niskonaponske mreže i pripremi za postavljanje javne rasvjete u naseljima Hutin i Hruškovac u proljeće ove godine, u ljeto se  pristupilo realizaciji navedenoga. Rekonstruirano je ca. 4 km niskonaponske mreže u navedenim naseljima koja  su svojim položajem dosta raspršena ili razvučena po brežuljcima, pa je i to malo usporilo radove. Radi se o  4 odvojka i to cijelome projektu daje još veću vrijedost. Cijeli posao je uspješno priveden kraju ovih dana i sada ta naselja osim što imaju kvalitetniju, sigurniju i bolju opskrbu električnom energijom konačno imaju i ekološku javnu rasjetu. Mještani su kazali da na javnu rasvjetu čekaju punih 12 godina, a sada su je eto i dobili.  Ovaj projekt realizirali su zajedno Općina Krašić, HEP Karlovac i Elektra Ozalj. Načelnik Općine je kazao da se od srca zahvaljuje svima koji su u ovom zahtjevnom projektu na bilo koji način sudjelovali i pomogli, a očekuje i skori završetak javne rasvjete u naseljima Bukovica Prekriška, Donje i Gornje Prekrižje.

Više...
 
Svjetski dan šećerne bolesti
Utorak, 09 Studeni 2010 16:06

Povodom obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti u Krašiću će se održati preventivna mjerenja šećera. Mjerenja će se održati u četvrtak 11.11.2010. od 14:00 do 15:00 sati u dvorani vijećnice Općine Krašić. Mjerenja šećera u krvi besplatna su za sve građane a provode ih volonteri DIJABETEČKOG DRUŠTVA JASTREBARSKO, povodom Svjetskog Dana šećerne bolesti koji je 14. studenog. Moto ovogodišnje akcije je: Preuzmi kontrolu nad dijabetesom odmah.

 
Svi sveti
Utorak, 02 Studeni 2010 09:38

lampasiU povodu dana Svih Svetih načelnik Općine Josip Petković Fajnik položio je cvijeće i zapalio svijeće ispred kipa Blaženoga kardinala Alojzija Stepinca na trgu u Krašiću.
Tokom dana, kao i dan ranije, u nedjelju stotine ljudi slijevalo se na općinska groblja u Krašić, Pribić, Prekrižje, Dol, Rude i Pećno kako bi zapalili svijeće, odali počast i sjetili se svojih najmilijih.

Više...
 
<< Početak < « 221 222 223 224 225 226 » > Kraj >>

Stranica 221 od 226